Erdek Belediyesi'ne borcu yüzünden haciz geldi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Ocak 2010 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BALIKESİR'in Erdek İlçesi Belediyesi'ne 1 milyon TL'lik disko ses ve ışık sistemi borcu yüzünden haciz geldi

Merkezi İstanbul'da bulunan Park Elektrik, Ses, Işık ve Görüntü Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, gecikme bedelleriyle birlikte 1 milyon TL'yi bulan alacağıyla ilgili Erdek Belediyesi'nde haciz işlemi başlattı. Haciz işlemi, Erdek İcra Müdür Yardımcısı Ümit Şahin ve şirket avukatı İlker Aydın tarafından yapıldı.

Geçen dönem başkan olan Hüseyin Sarı tarafından Seyitgazi Tepesi'ne yaptırılan ve belediye tarafından işletilen diskonun ses ve görüntü sistemleriyle ilgili kesilen 3 çekin zamanında ödenmemesi üzerine şirketin haciz işlemi başlattığını açıklayan Erdek Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Acu, ?Sarı, yapılan işlerle ilgili 24 Mayıs 2009 ile 31 Temmuz 2009 ve 31 Ağustos 2009 tarihlerinde ödenmek üzere toplam 818 bin TL çek kesmiş. Kesilen bu çeklerin belediyenin içinde bulunduğu mali krizden dolayı zamanında ödenememesi üzerine alacaklı şirket haciz işlemini başlatmıştır? dedi

Belediyenin içinde bulundukları mali durumda dikkate alındığında ödeyebilmesinin söz konusu olmadığını dile getiren Acu, ?Yapabileceğimiz tek şey emlak vergisi gelirlerinin toplanmasını beklemektir. Ancak emlak vergi gelirleri de bu borcun karşılanmasına yetmiyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber