Bakanlar Kurulu sonrasında yapılan açıklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2010 00:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, e-Devlet hizmetlerinin daha etkin, verimli şekilde sürdürülebilmesi, mevzuatta karşılaşılan kısıtlayıcı hükümlerin ortadan kaldırılabilmesi için 28 kanunda değişiklik yapan yasa tasarısının TBMM'ye sevk edileceğini bildirdi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Toplantıda, görüştükleri 2 kanun tasarısı bulunduğunu, bunlardan bir tanesinin Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Tasarısı olduğunu belirten Çiçek, şunları söyledi:

''Tapu kadastro hizmetlerinin toplum hayatımız açısından, şahıslarımız açısından ne kadar önemli olduğu ortadadır. Belki bugün yargıdaki iş yığılmasının önemli sebeplerinden bir tanesi özellikle hukuk mahkemelerinde, hatta biraz ifadeyle babadan oğula toruna intikal eden uzun süreli davaların temelinde Türkiye'nin kadastrosunun yapılmamış olması, tapu hizmetlerindeki bir kısım aksaklıklar ve eksiklikler sebebiyledir. Onun için bugün yılda yaklaşık 7 milyon işlem yapılmakta ve vatandaşımızın yüzde 25'i bir veya iki şekilde tapuyla muhatap olmaktadır. Onun için klasik usulle yapılan bu tapu kadastro hizmetlerinin çağımızdaki elektronik alanda kaydettiği gelişmeler dikkate alındığında yeni bir yapılanmaya gidilmesinde teşkilatın da buna uygun olarak vatandaşa süratli, etkin bir hizmeti verebilmesi bakımından teşkilatın bu gelişmelere ayak uydurmasında zaruret var. Onun için böyle bir tasarıyı sevk ediyoruz. Teşkilat yeniden yapılanıyor. Artık işlevini kaybetmiş bir kısım müdürlükler ya da bölümler ortadan kaldırılıyor. Yenileri ihdas edilmek suretiyle bu alanda hizmeti daha etkin ve verimli verebilmek elektronik ortamda bu hizmetleri de yapabilmek bakımından önemli bir kolaylık gelmiş olacaktır.''

-e-DEVLET HİZMETLERİ-

Toplantıda, e-Devlet hizmetinin hızlandırılmasının ele alındığını kaydeden Çiçek, çağın iletişim, bilgi ve elektronik çağı olduğunu bunların devlet hayatına ve yapılan hizmetlere yansıması gerektiğini söyledi.

Bu alanda son 7 yıl içinde önemli çabalar sarf edildiğini kaydeden Çiçek, e-Devlete geçme yolunda gerçekleştirilen hizmetlerden örnekler verdi. Bunların daha etkin ve verimli şekilde sürdürülebilmesi, kağıt üzerinde yapılan bazı işlemlerin elektronik ortama aktarılabilmesi ve bu alanda mevzuatta karşılaşılan kısıtlayıcı yükümlerin ortadan kaldırılabilmesi bakımından 28 kanunda değişiklik yapan yasa tasarısının Bakanlar Kurulu toplantısında kabul edildiğini bildiren Çiçek, ''TBMM sevk etmiş olacağız. Dolayısıyla bu tasarının da yasalaşmış olması halinde bu alandaki hizmetlerin daha hızlı bir şekilde sürdürülebilmesi, vatandaşa hizmetlerin daha kolay gitmesi açısından sayısız faydalar getirecektir'' diye konuştu.

İkinci olarak AB konusunun ele alındığını belirten Çiçek, ''Avrupa Birliği bildiğiniz gibi gündemimizde olan bir konudur, gündemimizde olmaya da devam edecek. Biz Avrupa Birliği meselesini gerçekten önemsiyoruz'' dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın sivil toplum kuruluşlarıyla yakın bir çalışma içinde olduğunu ve Bakanlar Kuruluna her hafta gelişmelere ilişkin bilgi verdiğini aktaran Çiçek, ''Ancak bütün bu çabalara rağmen Avrupa Birliğini önemseyen bazı sivil toplum kuruluşlarımızın bile bu çalışmalardan yeteri kadar haberdar olmadığı ya da yakinen takip etmedikleri gibi de bir kanaatimiz var. Tabiatıyla hem onlar bizi iyi takip etsin hem de biz onlara daha fazla bilgi verelim. değerlendirmeler yapılırken de bu bilgi çerçevesinde yapılmış olsun...'' ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber