Önce 'Oku-Yaz' sonra 'Her türlü yardımı haket!'

Haber Giriş : 07 Şubat 2005 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OKUMA YAZMA BİLMEYENE PROMOSYONLU KURS

İstanbul'da bundan sonra okuyup-yazamayana odun, kömür, kira, sağlık yardımı, ekmek, su yok. Okumayı sökenler ev dahil, altın, buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon gibi hediyelerle ödüllendirilecek...

İSTANBUL'UN en yo ğun göç alan ilçelerinden Bağcılar'da yaşayan öğretmen, esnaf, doktor mühendis, işçi ve imam dahil kapı kapı dolaşarak okuma-yazma bilmeyen 32 bin vatandaşı belirledi. Camilerden her cuma, Haydi Okulaçağrılarının yapıldığı ilçede Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık,Milli Eğitim Bakanı HüseyinÇelik ile bir çalışmaya imza atarak l yıl sürecek bir Okuma-Yazma Seferberliği ilan etti çak kursların ilk 4 aylık bölümü l kişiye ev hediye edeceğiz.

ERDOĞAN BAŞLATACAK

12 Şubat'ta Başbakan Erdoğan'ın da katılımıyla start alacak kursların ilk dört aylık bölümü için 12 bin kişi kayıt yaptırdı. Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, "Bu kurs için 3.5 trilyonluk bir kaynak ayırdık. 3 trilyona yakını kurs giderleri olacak. Yaklaşık 500 milyarı hediye gideri olacak dedi.Kurslarda sertifika alan her vatandaşa çeşitli ev eşyaları hediye edilecek. 1 kişiye ev vereceğiz. Hala okuma-yazma öğrenmeyenlere belediye olarak kesinlikle yardım etmeyeceğiz diye uyardı Kaymakam Hüseyin Avni Mutlu da okuma-yazma bilmeyen ve öğrenmek için çaba göstermeyenlere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan artık tek kuruş yardım yapılmayacağmı bildirdi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber