Bakanlıktan sağlık personeline mal bildirimi uyarısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2010 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, mal bildirim mevzuatını düzenleyen 3628 sayılı Kanun ile Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik çerçevesinde uyulması gereken usul ve esaslar hakkında bir genelge yayımladı. Genelgede uyulması gereken hususların altı çizilirken, personelin mal bildirimlerini Personel Genel Müdürlüğü'ne yaptırmaları istendi.

81 il valiliğine gönderilen genelgede, sağlık personelinin daha önce mal bildirimi mevzuatı ile ilgili olarak yayımlanan genelge ve duyuruların yürürlükten kaldırıldığı kaydedildi. Mevcut uygulamada, atama ve yükselmeleri ile her türlü özlük hakları bakanlıkça ifa edilen ve özlük dosyaları bakanlıkta bulunan tüm personelin mal bildirim işlemlerinin Personel Genel Müdürlüğü'nce yapılacağı belirtildi.

Genelgede şu ifadelere yer verildi: "Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu ile Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik hükümlerinin daha sağlıklı, süratli ve söz konusu yasanın amaç ve ruhuna uygun bir şekilde uygulanabilmesini temin etmek amaçlanmaktadır. Bakanlığın onayı ile taşra teşkilatımızda görev yapan bakanlığımız personeline ait sicil raporlarının il sağlık müdürlüklerine devredilmiş olması da dikkate alınarak, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Devlet Memurları Sicil Yönetmeliği'nin amir hükümleri doğrultusunda bu tür personele ait il sağlık müdürlüklerinde birer sicil dosyasının oluşmasını sağlanacaktır. Bu personelin özlük evrakı ile ilgili yaşanabilecek herhangi bir karmaşa ve dağınıklığı önleyerek, bu hususlardaki arşiv mevzuatı uygulamalarının kurumsallaşması sağlanacak. 3628 Sayılı Kanun kapsamına giren görevlilerin kendilerine, eşlerine ve velayetleri altındaki çocuklarına ait bulunan; taşınmaz malları (arsa ve yapı kooperatifi hisseleri dâhil), kendilerine aylık ödenenler, net aylık tutarının beş katından fazla değer ve tutarındaki para ve para hükmündeki kıymetli kâğıtları, hisse senedi ve tahvilleri, altın ve mücevheratı, her türlü kara, deniz ve hava taşıt araçları, traktör, biçer-döver, harman makinesi ve diğer ziraat makineleri, hayvanlar, koleksiyon ve eşyaları ile diğer taşınır malları, hakları, alacakları, borçları ve gelirleri yer alacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber