Şimşek: Bol keseden maaş dönemi bitti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Ocak 2010 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tekel işçilerinin eylemi ile ilgili olarak , 'Bol keseden maaş verme dönemi bitti' dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlıkta ?KDV İadesi ve Risk Analizi? konulu bir basın toplantısı düzenledi. Toplantının ardından Tekel işçilerinin durumu ile ilgili soruları yanıtlayan Şimşek, Tekel işçilerinin tazminat olarak ortalama 41 bin lira alacağını belirtti.

"Bu hükümetin bir suçu varsa o da özelleştirme sonucu açıkta kalanlara merhamet göstermesidir" diyen Şimşek, şöyle devam etti:

"Bizden önce işçiler kapının önüne bırakılıyordu ama bizim hükümet kimsenin mağdur olmayacağı bir model oluşturdu. Biz Tekel işçilerinin geleceklerini garanti altına almak için onları kamuda işe alıyoruz ve öncelik veriyoruz. Ancak Tekel işçilerine eski maaşları vermek hakkaniyete uygun değil. Çünkü ortada artık bir Tekel yok. Bol keseden maaş verme dönemi bitti. Tekel işçilerinden isteyenler tazminatlarını alabilir. Bunun da ortalaması 41 bin lira. Pek çok işadamı 10 bin lira sermaye ile işine başladı."

TEKEL İŞÇİSİ NE İSTİYOR?

TEKEL'in özelleştirilmesi ve fabrikalarının satılmasının ardından birçok TEKEL işçisi, Özelleştirme İdaresine devredildi. TEKEL işçilerinden isteyenlerin, ihbar ve kıdem tazminatları ödenerek iş akitleri feshediliyor. Çalışmak isteyenler ise ?'4-C'' adı verilen statüde başka kurum ve kuruluşlarda işe alınıyor. Ancak 4-C statüsünde çalışanlara öncekine göre daha düşük bir ücret veriliyor. Tekel işçileri ise özlük hakları ile birlikte kamuya geçmek istiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber