Adıyaman Üniversitesi, öğrencilerden sehven 100 TL almış

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2010 21:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Üniversitesi tarafından öğrenciden harç parasına ilaveten 100 TL 'Zorunlu bağış' adı altında para almasının sistem hatasından kaynaklandığı ve fazla tahsilatın 'sehven' meydana geldiği açıklandı.

2009-2010 Eğitim öğretim sezonu başlangıcında Adıyaman Üniversitesi'ne kayıt yaptıran bir kısım öğrenciden fazladan 100 TL zorunlu bağış alınmıştı. Fazladan 100 TL para istenmesine öğrenciler ve velileri tepki göstermişti. Basında çıkan haberler ve velilerin tepkisi üzerine üniversite yönetimi 100 TL zorunlu bağışı almaktan vazgeçmişti.

10 binin üzerinde öğrencisi olan Adıyaman Üniversitesi'nin kayıt döneminde yüzlerce öğrenci 'Zorunlu Bağış' adı altında harç parasının yanında 100 TL bağışlamıştı. Zorunlu bağış yapmak zorunda kalan öğrencilerin birçoğu kendilerinden alınan 100 TL'yi geri almak için rektörlüğe dilekçe yazdı. Üniversite rektörlüğü, öğrencilerin dilekçesine cevap verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atike Nazik imzasıyla verilen cevapta, dönem başında fazladan tahsil edilen ücretlerin 'Sehven' alındığını kaydetti.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kurumumuzun bilgi işlem veri tabanında meydana gelen sistem hatası nedeniyle, bir kısım öğrencimizden sehven 100 TL fazla para alınmış olup, sistem hatası giderildikten sonra yapılan kayıtlarda bu durum oluşmamıştır. Fazla miktarda harç ücreti tahsil edilen öğrencilerin isim ve bilgileri kayıt altına alınmış olup, 2. dönem harç miktarından mahsup edilecektir."

Kaç öğrenciden 'Zorunlu Bağış' alındığı ve konuyla ilgili idari soruşturma açılıp açılmadığı açıklanmazken, öğrenciler kendilerinin mağdur edildiğini ve bir kısım öğrenciden bu tahsilatın yapılırken, bir kısmından alınmamasına anlam veremediklerini ifade ettiler.

Öğrenciler, üniversite yönetimin fazladan tahsil edilen ücreti ikinci dönemdeki harç ücretlerinden düşürülecek olmasından duydukları memnuniyeti de dile getirdiler.

KAAN BOZDOĞAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber