Yedi ilde okullar tatil

Haber Giriş : 08 Şubat 2005 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA: Bursa merkezde okullar, yoğun kar yağışı nedeniyle 1 gün süreyle tatil edildi.
Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Bursa merkezdeki ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

İSTANBUL: İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kentteki ilköğretim okulları ve liseler ile yaygın eğitim kurumlarının, olumsuz hava koşullarının sürmesi nedeniyle yarın da tatil edildiğini açıkladı. Milli Eğitim Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü'nden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji'den alınan bilgiler doğrultusunda, ildeki kar yağışı, olumsuz hava şartları ve buzlanmaların artarak devam edeceğinin anlaşıldığı belirtildi. Açıklamada, öğrencilerin yol ve can güvenliğinin sağlanması için bugün ve yarın ildeki her tür ve derecedeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitim ve öğretimin yapılmamasına karar verildiği bildirildi. Bu nedenle, ikinci kanaat döneminin başladığı hafta yapılması gereken sorumluluk sınavları ile zümre öğretmenler kurulu toplantılarının, okulların eğitim öğretime başladığı tarihten itibaren yapılmasının uygun görüldüğü kaydedilen açıklamada, mesleki eğitim merkezlerindeki ustalık ve kalfalık sınavlarının da okul müdürlüğünün uygun göreceği tarihlerde yapılacağı belirtildi.

DÜZCE: Yoğun kar yağışı nedeniyle Düzce ve ilçelerindeki ilköğretim, lise ve dengi okullarda eğitime yarın da ara verildi. Düzce Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışının yaşamı olumsuz yönde etkilemesi nedeniyle Düzce ve ilçelerindeki ilköğretim, lise ve dengi okullarda eğitime yarın da ara verileceği bildirildi.

KOCAELİ: Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, İzmit Merkez, Derince, Karamürsel, Kandıra, Körfez ve Gölcük İlçeleri'nde okulların kar yağışı nedeniyle 1 gün, Gebze İlçesi'nde ise 2 gün tatil edildiği bildirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Meteorolojik verilerde kış şartlarının ağır seyretmesi, yollardaki buzlanmaların artması sonucu öğrencilerin olumsuz yönde etkileneceği göz önüne alınarak tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında Gebze İlçesi'nde 8-9 Şubat, İzmit merkez, Karamürsel, Kandıra, Gölcük, Körfez ve Derince İlçeleri'nde ise 8 Şubat tarihinde okulların tatil edilmesine karar verilmiştir" denildi.

BİLECİK: Bilecik'in Bozüyük İlçesi'nde Cuma gününden itibaren aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. İlçede ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
Yoğun kar yağışının ardından Bozüyük Belediyesi ekipleri tuzlama çalışmalarına ağırlık verirken, ana cadde ve dolmuş güzergahlarında yol açma çalışmaları sürüyor. İlçe merkezinde ulaşıma kapalı yol bulunmazken, sabah saatlerinde kar nedeniyle kapanan Bilecik merkezde 17, Bozüyük'te 9, Gölpazarı-Yenipazar'da 12, Pazaryeri'nde 6, Söğüt- İnhisar'da 6 köy yolu, Karayolları ve Köy Hizmetleri ekiplerinin çalışmaları sonucu ulaşıma açıldı. Bozüyük-Bursa Karayolu'nda yoğun kar yağışı dolayısıyla ulaşım güçlükle sağlanıyor.
Öte yandan, Bozüyük'te yarın ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

TEKİRDAĞ: Tekirdağ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle, ilköğretim ve liselerin 8 Şubat günü de tatil edildiği bildirildi.

BURSA: Bursa Valiliği, şehir merkezindeki okullarda eğitime devam kararı aldı. Ancak yoğun kar yağışı bulunan 5 ilçede eğitime ara verildi.
Şehirde zaman zaman etkili olan kar yağışına rağmen yolların açık olması, meteoroloji yetkililerinin kar yağışının etkisini kaybedeceğini bildirmesi üzerine kar komitesinden devam kararı çıktı. Buna göre Bursa'ya bağlı Gemlik ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde merkezdeki okullar dahil 2 gün, Mudanya, Orhangazi ve İznik ilçelerinde ise köylerden taşımalı sistemle merkeze gelen öğrencilere 1 gün süreyle okullar tatil edildi. Bu üç ilçe merkezindeki öğrencilerin eğitime devam edecekleri belirtildi.
Bu arada Vali Oğuz Kağan Köksal başkanlığında yapılan toplantıda, Köy Hizmetleri, Milli Eğitim, Meteoroloji Müdürleri ile Afet Koordinasyon Merkezi'nden Sorumlu Vali Yardımcısı Mustafa Aydın çalışmalar hakkında bilgi verdi. 3 gün aşırı soğuk ve buzlanma sebebiyle tuzlama ve yol açma çalışmalarının aralıksız devam edeceği belirtilerek, vatandaşların don olaylarına karşı tedbirli olmaları istendi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber