Eskişehir'de Jandarma Alay Komutanı, Kahramanmaraş'ta bir astsubay gözaltında

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Ocak 2010 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan Cumhuriyet Savcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli astsubayın evinde arama yapıldı.

Alınan bilgiye göre, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın Erzincan'da uygulamaya konulduğu" iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Kahramanmaraş'a tayini çıkan astsubay Ş.B'nin evinde polis tarafından dün gece arama yapıldı.

Erzincan Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Binevler Semti'ndeki jandarma lojmanına gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ş.B'nin evinde arama yaptı.

Ş.B'nin evindeki bilgisayar, hard disk, hafıza kartı ve bazı CD'lere el koyan ekiplerin, daha sonra yine talimatla, astsubayın çalıştığı büroda da arama yaptığı öğrenildi.

Gözaltına alınan astsubay Ş.B'nin Erzincan'a götürüldüğü kaydedildi.


MAKAM ODASINDA, LOJMANINDA VE YAZLIĞINDA ARAMA

Eskişehir'de gözaltına alınan ve Erzurum'a götürülmesi beklenen Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu'nun makamının ardından konakladığı lojmanı ile Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki yazlığında da arama yapıldığı bildirildi.

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alınan Kıdemli Albay Gençoğlu'nun makamında yapılan aramadan sonra cumhuriyet savcıları, askeri savcılar ve yetkililer, Arifiye Mahallesi'ndeki lojmana geçti.

Polisler, savcıların, askeri yetkililerin ve avukatın nezaretinde Kıdemli Albay Gençoğlu'nun konakladığı lojmanda arama yapmaya başladı.

Öte yandan, Kıdemli Albay Gençoğlu'nun, Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Özaydınkent sitesindeki yazlığında da arama yapıldığı öğrenildi.

Kıdemli Albay Gençoğlu'nun, arama çalışmalarının tamamlanmasının ardından Asker Hastanesindeki muayenesinden sonra Erzurum'a götürüleceği bildirildi.


Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu'nun gözaltına alındığı bildirildi.

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının isteği doğrultusunda Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, cumhuriyet savcıları ile bazı askeri savcılar Alay Komutanlığına gitti.

Burada yasal prosedürün yerine getirildiği ve Kıdemli Albay Recep Gençoğlu'nun Erzurum'a götürüleceği öğrenildi.

Erzincan Alay Komutanlığı görevinden 30 Ağustos 2009'da Eskişehir'e atanan Kıdemli Albay Gençoğlu'nun Erzincan'daki bir çalışmayla ilgili olarak gözaltına alındığı bildirildi.

CİZRE'DE KRİTİK GÖREV

Albay daha önce Düzce ve Erzincan İl Jandarma Komutanlığı yaptı. Gençoğlu, Erzincan İl Jandarma Komutanı iken Ağustos 2009 Yüksek Askeri Şura Kararı ile, Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı'na atandı.

Şu an faili meçhul cinayetlerle suçlandıdığı için tutuklu olan Albay Cemal Temizöz'den sonra yüzbaşı rütbesi ile onun Cizre'deki görevini üstlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber