Çubukçu: Özel okullar krize rağmen öğrenci sayısını 25 bin artırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2010 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, özel okulların dünyayı saran ekonomik krize rağmen öğrenci sayısını yüzde 3 oranında artırdığını açıkladı.

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği tarafından her yıl düzenlenen Antalya Sempozyumu'nun 9'uncu programı başladı. 'Okulda Yenilenme' konulu sempozyuma Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Mehmet Küçük ve protokol üyeleri katıldı. Sempozyumda kısa bir konuşma yapan Bakan Çubukçu, özel okulların eğitim kalitesini artırdığını ifade etti. Çubukçu, özel okulların Milli Eğitim'in bir alternatifi, kardeşi ve paylaşımı olduğunu ifade etti.

Eğitimin kalitesinin artırılması konusunda özel okullarla birlikte çalışma yapıldığını belirten bakan, "Ben özel okulları Milli Eğitim'den ayrı değil bir paydaş olarak görüyorum. Dünyayı saran küresel krize rağmen öğrenci sayısını 25 bin arttırarak 419 bine çıkarmıştır. Öğrenci sayısını arttırmak için özel okul yöneticilerimizin çok büyük bir çaba içerisinde olduklarını biliyoruz. Önümüzdeki yıllarda da öğrenci sayınızın artması en büyük dileğimizdir. Özel eğitimi ben, sistemin bir parçası olarak görüyorum." dedi.

Bakan Çubukçu, özel okulların devlete ciddi anlamda katkı sağladığını, eğitimdeki kaliteyi artırmada ve iyi yetişmiş öğrenci profilini geliştirmede önemli rol oynadığını vurguladı. Çubukçu, Türkiye'de özel okullarda okuyan öğrenci sayısının Avrupa Birliği (AB) ve Orta Doğu ülkelerinden az olduğunu kaydetti. Özel okulların sorunlarının çözülmesi için çalışma yaptıklarını açıklayan Çubukçu, Özel Öğretim Kurumları Standartları Yönergesi'nde de özel okulların lehine önemli değişiklikler yapılacağını ifade etti.

Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük de, vatandaşın okullaşma oranını yüzde 300 destek sağladığını belirtti. Özel okulların kaliteli bir eğitim verdiğini anlatan Küçük, "Devlet okullarında bazı öğretmenlerin performanslar iyi değil. Bu da kaliteyi düşürüyor. Özel okullarda hiçbir öğretmen Milli Eğitim'deki kadar rapor ve izin almaz. Özel okulların başarıyı yakalamasın en büyük sebebi özverili çalışmadır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber