Gözaltına alınan eski belediye başkanı ve oğlu tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2010 20:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bayburt'ta, ''Avrupa Birliği (AB) fonundan alınan parayı kullanırken usulsüzlük yaptığı ve ihaleye fesat karıştırdığı'' iddiasıyla gözaltına alınan eski Beşpınar Belde Belediye Başkanı Şahin Torun ile oğlu, tutuklandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren jandarma ekipleri, AB fonundan alınan paranın kullanımında usulsüzlük yapılması ve ihaleye fesat karıştırılması olaylarına ilişkin, Bayburt'un Demirözü ilçesi Beşpınar Belde Belediye Başkanı Şahin Torun ile inşaat mühendisi oğlu Hasan Torun'u yakaladı.

Gözaltına alınan Şahin Torun'un, 2004'te bağımsız olarak girdiği yerel seçimlerde Beşpınar Belde Belediye Başkanlığını kazandığı, daha sonraki seçimi ise kaybettiği belirtildi.

Torun'un, görevli olduğu dönemde, ''beldede çocuk parkı, kanalizasyon ve parke döşeme için AB fonundan alınan 95 bin avronun kullanımında usulsüzlük yaptığı, ayrıca ihaleye fesat karıştırdığı'' iddia edildi.

Hasan Torun'un da söz konusu ihalelerle ilgili gözaltına alındığı bildirildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Şahin Torun ile oğlu Hasan Torun, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber