Uzman erbaşlardan ?45 yaş' dilekçesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2010 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 50. gününe yaklaşan TEKEL direnişinde devreye girerek, sorunun çözümü için talimat vermesi, başka kesimleri de harekete geçirdi Bir grup uzman erbaş, dün 45 yaş sınırlaması nedeniyle yaşadıkları sorunların çözümü için Başbakanlık'a dilekçe verdi

Uzman erbaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla Güvenpark'ın Başbakanlık çıkışına geldi. Burada uzman erbaşlar adına açıklama yapan Ömer İlçin, 45 yaş sınırlandırması nedeniyle görevlerinden ayrılmak zorunda kaldıklarını belirterek sorunun çözümü için Başbakan Tayyip Erdoğan'dan yardım istediler. İlçin daha sonra uzman erbaşlar adına dilekçelerini Başbakanlık'a teslim etti.

50 bin uzman var

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde iki statüde uzman görev yapıyor. Uzman jandarma çavuşlar sürekli kadro içinde yer alıyor. Kuvvet komutanlıklarında ise çok az sayıda sürekli kadroda uzman çalışıyor. 3269 sayılı Uzman Erbaş Yasası'nın 5. maddesi gereği, kuvvet komutanlıklarındaki uzman erbaşlar ile 45 yaşından sonra sözleşme yapılamıyor. Sözleşmesi yenilenmeyen uzman erbaşların büyük çoğunluğu bu nedenle iş bulmakta güçlük çekiyor. Asal düzenleme çalışması yapıldığı öğrenildi. Uzman erbaşlar, göreve başladıklarında 900 TL maaş alıyorlar. Uzman erbaşların büyük çoğunluğunun maaşları görev tazminatları ile birlikte 1200 TL ile 1400 TL arasında değişiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber