TBMM, lojman cinayetini araştıracak

Haber Giriş : 08 Şubat 2005 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM, TBMM lojmanlarında bundan 14 sene önce Sosyal Demokrat Halkçı Parti İzmir Milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün öldürülmesi olayını gündemine alıyor.
AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, TBMM lojmanlarında bundan 14 sene önce işlenen cinayetin TBMM gündemine getirileceğini ve kendisinin bu yönde bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması ve konunun açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi. "Ben böyle bir önergenin kabul edilmesini istiyorum" diyen Çelik, 14 sene önce meclis lojmanlarında işlenen cinayetin açıklığa kavuşturulamamasının doğru olmadığını ifade etti.

TBMM'nin araştıracağı 'lojman cinayeti', 24 Haziran 1991 tarihinde 6. Sokak'ta meydana gelmişti. Sosyal Demokrat Halkçı Parti İzmir Milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör (21) öldürüldü. Baba Güngör, oğlunun öldürüldüğü günden bu yana tam 14 yıldır katillerin peşinde; ancak bugüne kadar bir sonuç alınamadı. Türkiye'de oğlunun katilini bulamayacağına inanan Erol Güngör'ün, 1995 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) yaptığı başvuruya 9 yıl sonra cevap geldi. AİHM, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin yaşama hakkını ve etkili başvuru imkanlarını güvence altına alan maddelere aykırılıklar nedeniyle 16 Mart 2004 tarihinde dosyayı oybirliğiyle kabul etti. Böylelikle milletvekili dokunulmazlığı da AİHM'ye taşınmış oldu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber