Tolon ve Eruygur Ergenekon şemasında yok

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 02 Şubat 2010 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİT'in ardından Emniyet Müdürlüğü'nün "Ergenekon" şeması mahkemeye ulaştı. Şemada, örgüt lideri oldukları gerekçesiyle yargılanan emekli Organeraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un bulunmaması dikkat çekti.

İSTANBUL - Ergenekon örgütüne yönelik ilk şema, Kanada'da yaşayan Tuncay Güney'in ifadeleri doğrultusunda MİT tarafından çizilmişti.

Savcılığın 1 numara dahil bazı kişilerin üzerlerini kapatarak gönderdiği mahkemeye gönderdiği şemada 69 isim yer alıyordu.

Şemada yer alan kişilerden 14'ü politikacı, 13'ü basın mensubu, 19'u işadamı, 9'u TSK mensubu, 3 itirafçı, 1 emniyet mensubu ve 9'u ise mafyayla bağlantılı olduğu öne sürülen eski ülkücüden oluşuyordu.

Tutuklu sanıklardan Zekeriya Öztürk'ün talebini değerlendiren mahkemenin sorusuna emniyetten yanıt geldi.

Emniyetin hazırladığı güncellenmiş şemayı mahkemeye gönderdi.

YILDIRIM DA HÜCRE LİDERİ

Bu şemada 5 hücre yapılanması yer alıyor. Silahlı eylem yapacağı öne sürülen eylem hücrelerinden 5'incisinin lideri olarak Danıştay baskını sanığı Osman Yıldırım görülüyor.

Emniyetin bu şeması, Danıştay baskınından haberi olmadığını öne süren Osman Yıldırım'ı yalanlıyor.

Şemada, Danıştay'a silahlı baskın düzenleyen Alparslan Aslan, Osman Yıldırım'ın emrinde görülüyor.

TOLON VE ERUYGUR YOK

Avukat Vural Ergül, 97 kişilik şemada örgüt yöneticisi olmakla suçlanan emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin şemada bulunmamasına dikkat çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber