MEB, memur kadroları için gorevde yükselme sınav başvurusu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Şubat 2010 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2010 Yılı Merkez Ve Taşra Teşkilatı Memur Kadroları İçin Gorevde Yükselme Sınav Başvurusu başladı.

Başvurular için tıklayınız

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan yardımcı hizmetliler için düzenlenen görevde yükselme sınavı başvuruları başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul ve kurumlarda yardımcı hizmetler sınıfında çalışan ve başvuru şartlarını taşıyan personelden sınava girmek isteyen adaylar 1 Şubat ile 1 Mart 2010 tarihleri arasında başvuru yapabilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında 58, taşra teşkilatında ise 5 bin adet boş memur kadrosu bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği gereğince başvuruda bulunan adaylar arasından, ilan edilen boş kadroların üç katı kadar aday ülke genelinde eş zamanlı olarak görevde yükselme eğitimine alınacak.

Görevde yükselme eğitimini tamamlayan adaylar, 18 Nisan 2010 tarihinde eğitime alındıkları illerde sınava girecekler. Bu sınavda başarılı olan adaylar, tercih ve puan üstünlüğü esasına göre yeni görevlerine atanacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın web sitesinde yayınlan başvuru kılavuzunda, adaylarla ilgili aranan genel şartlarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 68'inci maddesinin (B) bendinde belirtilen hizmet şartlarını taşıma, Bakanlık kadrolarında en az iki yıl süreyle görev yapmış olma, son sicil notu olumlu olmak kaydıyla son üç yıllık sicil notu ortalaması (76) puandan aşağı olmama, görevde yükselme sınavında başarılı olma gibi şartlar bulunuyor. Adaylarda aranan özel şartlarda ise lise ve dengi okul mezunu olma ve en az beş yıl hizmeti bulunma özellikleri aranıyor. Ancak görevden uzaklaştırılanlar ile aylıksız izinde olanlar bu durumlarını sonlandırmadan başvuruda bulunamayacaklar.

Kılavuzda belirtilen açıklamada, başvuruda bulunacak adayın sınava ilişkin bilgilerinin MEBBİS kayıtlarından alınacağını, MEBBİS kayıtlarında özellikle sınava girecek adayların fotoğraflarının eklenmesi gerektiğini ve EK-1 Değerlendirme Formu değerlendirme kıstaslarına yönelik olarak personele ilişkin öğrenim durumu, görev kaydı, aylıksız izinler, hizmet birleştirilmesi, sicil notları, ayrılma, ödül ve kurs belgeleri gibi bilgilerin kontrol edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber