Bankacının 'zimmet' davası sonuçlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2010 12:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Trabzon'da, çalıştığı bankanın özellikle yurtdışında bulunan ve parasını uzun süre kullanmayan müşterilerinin hesaplarından imzalarını taklit ederek para çektiği gerekçesiyle yargılanan banka görevlisi 5 yıl 10 ay hapse çarptırıldı.

Bir bankanın Trabzon Şubesi'nde gişe yetkilisi olarak görev yapan, tediye, tahsil ve mahsup fişi düzenlemekle yetkili olan ve bu amaçla kendisine bilgisayar şifresi verilen S.G.'nin 2002 ile 2003 yılları arasında bazı müşterilerinin hesaplarından bilgisi dahilinde borç para alıp tekrar iade ettiği belirlendi. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada S.G. hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, S.G.'nin düzenlediği fişlere 'yetkili' sıfatı ile imza koyma konusunda da yetkilendirildiğini, ayrıca para tahsili ile ödemesi işlemlerinde de yetkilendirildiğini ve bu yetkileri çerçevesinde bazı banka müşterilerinin hesaplarından bu kişilerin imzalarını taklit edip zimmetine para geçirdiğini ve mal edindiğini bildirdi.

Bunun üzerine kararını açıklayan mahkeme heyeti S.G.'ye önce ''zimmet'' suçundan 6 yıl hapis cezası ile cezalandırırken, daha sonra suçun zincirleme olarak işlenmesi sebebiyle sanığın cezasını 7 yıl hapse çıkarttı. Heyet, ardından sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezasında indirim yaparak 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Ayrıca sanığın zimmetine geçirdiği belirtilen 19 bin 68 liranın S.G.'den alınarak çalıştığı bankaya verilmesine karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber