Mezun öğrenciler, kredi borçları için yeni yapılandırma istiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2010 22:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Öğrencilik yıllarında Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nden öğrenim kredisi alan mezunlar, geri ödemelerde kolaylık istiyor.

Geçtiğimiz aylarda Maliye Bakanlığı ile Kredi Yurtlar Müdürlüğü'nün 5917 sayılı kanun kapsamında aldığı öğrenim kredisini 36 taksite böldürdükten sonra sistem yoğunluğundan ilk taksitini ödeyemediği için anlaşması feshedilen Yakup Taşdemir, kendisi gibi aynı durumda olan mezunlar için yeni bir kolaylık tanınmasını istedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde öğrenim gören ve öğrencilik yıllarında aldığı öğrenim kredilerinin geri ödemesi için yapılandırma isteyen Yakup Taşdemir, ekim ayında yapılandırdığı borcu için sistemdeki yoğunluktan aralık ayında ödeme dökümlerini alabildiğini ancak kasım ayında ödemesini yapmadığı için anlaşmanın geçersiz sayıldığını söyledi.

Yakup Taşdemir, "Ekim ayında 5917 sayılı yasadan yararlanarak borçlarımı 36 aya böldürdüm. Yapılandırmamızın gerçekleştiğini sitemin yoğunluğundan dolayı aralık başında öğrendim. Kanunun içeriğini tam bilemediğimiz için kasım ayındaki borcumu aralık ile birlikte ödedim. Kredi Yurtlar Kurumu ocak ayında bizden taahhütname istedi. Taahhütnameyi imzalayıp gönderdikten ve ocak ayı borcunu da yatırdıktan sonra Kredi Yurtlar Kurumu'na telefon açıp taahhütnamenin onay durumunu sordum. Telefondaki yetkili, kasım ayındaki borcu zamanında yatırmadığımız için sözleşmenin iptal olduğunu söyleyerek yeni yapılandırmaya göre yatırdığı 3 aylık paranın da eski sistem borcuna kaydığını belirtti. Ekonomik şartlar ve iş imkanlarının kısıtlılığı nedeniyle kolaylık sağlanmazsa ödeme konusunda oldukça zorlanacağım." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber