Başbakan'a suikast girişimi iddiasına takipsizlik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2010 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl Adana'yı ziyareti sırasında eylem hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alınan ve sevk edildikleri adliyede serbest bırakılan 6 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verildi.

Alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan'ın geçen yıl mart ayındaki Adana programı öncesinde eylem yapacakları ihbarı üzerine gözaltına alınan ve sevk edildikleri adliyede serbest bırakılan 6 şüpheli hakkında Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonunda, şüpheliler hakkında, iddiaya ilişkin takipsizlik kararı verdi.

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen yazıya göre şüphelilerin, Ergenekon dosyasıyla ilgili hedef şahıslarla ilgili olmadığı ve soruşturmayla ilgilerinin bulunmadığının bildirildiği"nin belirtilen kararda, "Legal ya da illegal yoldan silah, sabotaj ve suikast eğitimi almadıkları, geçmişlerinde adam öldürme veya yaralama gibi suçları bulunmadığı, ekonomik durumları itibariyle Başbakana veya eski bir bakana suikast organize edecek düzeyde olmadığı belirlenen şüphelilerin kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber