İl Özel İdaresi Kanunu görüşmelerinde gerginlik

Haber Giriş : 09 Şubat 2005 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer tarafından 14 maddesi bir kez daha görüşülmek üzere Meclis'e iade edilen İl Özel İdaresi Kanunu'nun, Plan Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerini CHP'li üyeler terk etti.

Kanunda Sezer'in eleştirileri doğrultusunda?Eğitimin İl Özel İdareleri'ne bırakılması? hükmünden vazgeçilirken toplam üç maddede değişiklik yapıldı.başka bir değişiklik yapılmayacağını öğrenen CHP'li üyeler salondan ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Sezer'in ?Anayasanın aralarında laikliğinde bulunduğu birçok hükmüne aykırı bularak? 14 maddesini Meclis'e iade ettiği yasanın görüşmelerinde zaman zaman tartışmalar yaşandı.

CHP'li üyeler yasanın daha geniş bir zamanda ele alınmak üzere alt komisyona sevkini talep etti. öneri AKP Grubu tarafından reddedilirken, Sezer'in isteği doğrultusunda aralarında ?eğitim hizmetlerinin il sınırları içinde il özel idaresi tarafından yapılacağı? hükmünün de bulunduğu üç maddede değişiklik yapıldı.

Başka bir değişiklik yapılmayacağını öğrenen CHP'li komisyon üyeleri, yasada Sezer'in uyarıları yönünde daha fazla değişiklik yapılması gerektiğini belirterek komisyonu terk ettiler. Daha sonra devam eden toplantıda yasanın kalan maddeleri aynen kabul edildi.
NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber