Bakan Çubukçu, KKTC'de

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Şubat 2010 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst'ün davetlisi olarak KKTC'de bulunan Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, programı kapsamında Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer tarafından kabul edildi.

KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst'ün davetlisi olarak KKTC'de bulunan Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, programı kapsamında Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer tarafından kabul edildi. KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst ile de görüşen Bakan Çubukçu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hilmi Akın Zorlu'ya da nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyaretlerde, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Şakir Fakılı da hazır bulundu. Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, Bozer ve Dürüst ile görüşmelerinde yaptığı açıklamada, Kıbrıs'ın Türkiye için her zaman önemli bir yer olduğuna işaret ederek, eğitimin, iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceğe taşınmasında en önemli faktörlerden biri olduğunu kaydetti.

KKTC'ye eğitim alanında her zaman olduğu gibi desteklerinin devam edeceğini bildiren Bakan Çubukçu, ?Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, eğitim açısından bir üs olmaya son derece elverişli bir yer? dedi. Dürüst'ün daveti üzerine buraya geldiğini ifade eden Bakan Çubukçu, daha önce Kemal Dürüst'ün Ankara'yı ziyareti sırasında meselelerin kapsamlı bir şekilde ele alındığını ve bunların çözümü konusunda üzerlerine düşeni yapma konusunda mutabık kaldıklarını anlattı.

Bakan Dürüst'ü eğitim alanında istekli gördüğünü belirten Bakan Nimet Çubukçu, Türkiye'de eğitim alanında hangi yenilikleri yapıyorlarsa, öğretmen yetiştirme, öğrencilerin eğitimi, eğitim teknolojilerinin kullanılması, engellilerin eğitilmesi, kız çocuklarının okullaşması gibi çok kapsamlı projelerde, uyguladıkları her olumlu çalışmanın bir örneğinin KKTC'ye yansımasını ve çalışmanın burada da etkili olmasını istediklerini söyledi.

Eğitimin, bir ülkenin, gelişmesinde, ilerlemesinde ve demokratikleşmesinde olmazsa olmaz koşul olduğunu vurgulayan Bakan Çubukçu, öğrencilerin iyi yetişmesinin, gelecek nesillerin iyi yetişmesi olduğunu kaydetti.

KKTC'de iyi yetişecek gençlerin iki ülkenin birlikteliği açısından olumlu katkılar sağlayacağını ifade eden Bakan Çubukçu, bakanlık olarak kendilerinden isteneni fazlasıyla vermeye hazır olduklarını belirtti.

KKTC'nin fiziki mekan olarak da bir öğrencinin öğrenim görmek için can atacağı bir yer olduğuna işaret eden Bakan Çubukçu şöyle konuştu: ?Burası sadece Türkiye'den değil, tüm dünyadan öğrenci çekebilecek fiziki şartlara sahip. Son derece güzel bir yer. Dolayısıyla üniversitelerin sadece sayısal olarak gelişmişliği değil, aynı zamanda nitelik olarak gelişmişliği, diplomalarının bütün ülkeler tarafından tanınıyor durumuna gelmesi, buradaki gelişimin önünü açacaktır diye düşünüyorum.?

Türkiye'deki önemli üniversitelerin KKTC'de kampüs açmasının da bu gelişime önemli katkısı olacağını belirten Bakan Çubukçu, ODTÜ'den sonra İTÜ'nün de KKTC'de kampüs açacağını anımsattı.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer de, Bakan Çubukçu'yu KKTC'de, Cumhuriyet Meclisinde görmekten mutlu olduklarını ifade ederek, kendilerini ana vatanın kopmaz bir parçası olarak gördüklerini söyledi. Ayrı devletleri olsa da, tek bir milletin evlatları olduklarını belirten Bozer, milli Kıbrıs davasının da birlikte yürütüldüğünü, Kıbrıs sorununun, hayatın her alanında yaşamlarını etkilediğini anlattı.

Türkiye ile her alanda işbirliği yaptıklarını ve çok yoğun temaslarının olduğunu kaydeden Bozer, KKTC Cumhuriyet Meclisi'nden 40 personelin şu sıralarda TBMM'de hizmet içi eğitim gördüğünü, bunun dostluğun ve kardeşliğinin bir sonucu olduğunu söyledi.

Dürüst, Bakan Çubukçu'nun ziyaretinin kendileri için şeref ve onur olduğunu ifade ederek, uzun süreden sonra Türkiye Milli Eğitim Bakanının KKTC'yi ziyaret etmesinin kendilerini güçlü kıldığını söyledi. Dürüst, Çubukçu'nun eğitim alanındaki sorunların görülmesi ve kalitenin artırılması yolunda kendilerine destek vermek için bu ziyarette bulunduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber