Subayların cinsel ilişkileri tek tek fişlenmiş

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Şubat 2010 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Kızı hamile bıraktı

'Teğmenlerin evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen 'fişleme' notları ise iddianamenin en dikkat çekici bölümlerinden birini oluşturuyor.Harp okulu öğrencilerinin tek tek fişlendiği belgelerde, kişisel zaaflarına göre nasıl şantaj yapılacağı bir bir anlatılıyor. Teğmenlerin evinde ele geçirilen flash bellek ve bilgisayarlarda harp okulu öğrencilerinin ne şekilde ve kaç kişinin fişlendiği bilgisi de yer alıyor. İşte cuntanın fişleme notlarının bazıları: 'hırsız", "Ermeni", "Alevi dostlarımızdan", "para karşılığında arkadaşlarına karı ayarlar", "para için her şeyi yapar", "porno CD dağıtıcısı", "Yaz tatilinde bir kızla tanıştırılacak.' 'Dikbaşlı birisi gelecekte işimize yarar' 'Kızlara karşı zafı var, güvenilmez birisi, korkak' "Gelecek kaygısı yoktur ne istense yapabilir.' 'Şu an gözlem altında tutuyoruz iyi takip edilirse işimize yarar.' 'Psikopat birisi her ne istenirse yapar.'" Yine aynı adreste ele geçirilen "ÜLKÜDEN GELEN" isimli exel belgesinde de 61 kişinin ad ve soyad hanesinin başına şok fişlemelerin yapıldığı görüldü.

?KIZI HAMİLE BIRAKTI'

İşte o fişlemeler: "Alevi kız arkadaşının çektiği özel görüntüleri arkadaşlarına izlettirdiği, Devamlı kadınlarla ilişkiye girdiği, Yabancı uyruklu kadınlarla ilişkiye girdiği görüntülerinin bizde mevcut olduğu, istediğimizi yaptığı, postacılarımızdan biri olduğu", "Kadın için her şeyi yapar", "Eşcinsel olduğunu bildiğimizi biliyor, istediğimizi yapar", "Gönderdiğimiz kadınlar sayesinde istediğimiz seviyeye getirdiğimiz", "Arkadaşlar getirip, götüremediler, peşine taktığımız Üniversiteli kız istediklerimizi işliyor", "Peşine taktığımız kızı hamile bıraktı. Bebeği aldırdık" , "Ermeni", "Hıristiyan", "Allah'a inanmadığı"...


Amirallere suikast iddianamesi kabul edilerek aralarında teğmenlerin de bulunduğu 9'u tutuklu 19 kişi hakkında dava açıldı. Süpheliler 5 örgütle bağlantılı bulundu. İddianamedeki bir ihbar mektubunda 'seks ve uyuşturucu' iddiaları yer aldı. Şüphelilerde bulunan belgelerde ise askerlerin 'Hapçı', 'Karı kız düşkünü', 'Homosexuel', 'Sapık', 'Alemci' diye fişlendiği ortaya çıktı

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç ile dönemin Donanma Komutanı şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'e suikast düzenleneceği iddiasıyla yürütülen soruşturmanın davası açıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan'ın hazırladığı iddianame dün İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından onaylandı. İddianamede aralarında subaylarında bulunduğu 19 şüphelinin

Ergenekon, Karargah Evleri, Hizbut Tahrir, Devrimci Karargah ve terör örgütü PKK gibi örgütlerle bağlantılarına dikkat çekildi.

POYRAZKÖY'LE BİRLEŞME YOK

Mahkeme savcının bu dava ile Poyrazköy davasının birleştirilmesi yönündeki talebini duruşmada değerlendirmeye alacağını belirtip, şimdilik 'birleştirme' kararı vermedi. Davanın ilk duruşmasını 7, 14 ve 17 Mayıs'ta yapma kararı alan mahkeme 3. Ergenekon dava iddianamesini ve Ergenekon'a ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü ile Genelkurmay Başkanlığı'nın gönderdiği yazıları İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden istedi.

ÖRGÜT MİT'E SORULACAK

Mahkeme kararında iddianamede sanıklar hakkında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan dava açıldığını ancak bu örgütün isminin ne olduğu konusunda bir değerlendirme yapılmadığını belirtti. Kararda iddianamede söz edilen terör örgütünün olup olmadığı, varsa eylemleriyle ilgili çok detaylı bilgilerin İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'ndan sorulmasına hükmetti.

5 ÖRGÜTLE BAĞLANTILI

İddİanamede Oramiraller Metin Ataç ile Eşref Uğur Yiğit'e suikast düzenleme iddiasıyla haklarında dava açılan şüphelilerin 5 ayrı örgütle bağlantılı olduğu öne sürüldü. İddianamede 16 teğmen, 1 albay ve iki sivilden oluşan 19 şüphelinin Ergenekon, Karargah Evleri, Hizbut Tahrir, Devrimci Karargah ve PKK örgütleriyle olan bağlantılarına dikkat çekildi.

EYLEM PLANI DOLAP ALTINDA

SavcI Süleyman Pehlivan'ın hazırladığı 166 sayfalık iddianamede amirallere suikast soruşturmasının açılmasına neden olan 500 gram TNT'nin Kocaeli'nde teğmenlerin kaldığı evdeki buzdolabının altında bulunduğu anlatıldı. Buzdolabının motor kısmında TNT'nin yanı sıra siyah poşet içerisinde 100 tane MKE yapımı fişek ve 'Uğur ve Metin Paşa'ya yapılacak operasyonun detay ve tarihlerini iletecek. Size teslim edilen malzemeleri korunaklı bir yerde tutunuz' yazılı bir not bulundu.

DEVRİMCİ KARARGåH

İddianameye göre şüphelilerin bir kısmında Bostancı'daki çatışmada öldürülen Devrimci Karargah örgütü lideri Orhan Yılmazkaya ile ilgili belgeler ele geçirildi. 'Devrimci Karargah' adlı klasörün içinde 'Devrimci Karargah Komutanı Orhan Yılmazkaya Son görevi' isimli bir videoda Yılmazkaya'nın telsiz konuşmalarının olduğu anlatıldı. İddianamede şüphelilerin 'Karargah Evleri' bağlantılarına yer verilerek, 'Delil ve belgelerin incelenmesi sonucunda şüphelilerin, Ergenekon kapsamında oluşturulan 'Karargah Evleri' biriminde yer aldıkları anlaşılmaktadır' denildi. Şüpheli Yakup Aksoy'un evinde bulunan 'Devrimci Karargah 2' isimli belgede 'Devrimci Karargah olarak, 7 Ağustos 2008 tarihinde İstanbul Selimiye'de bulunan 1. Ordu Karargahı'nı havan topuyla vurduk. Selam olsun bizden önce geçene, selam olsun bizden önce düşene' yazısı da bulundu. İddianamede ayrıca aramalarda bulunan 'U.A Hizbut Tahrir...referansı' isimli notla ilgili 'Şüphelilerin içinde bulunduğu Karargah Evleri oluşumunu yasa dışı Hizbut Tahrir örgütüyle de irtibatlı olduğunu göstermektedir' değerlendirmesi yapıldı.

BİR SUBAYIN İLGİNÇ İTİRAFLARI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Elektronik Şube Müdürlüğü'ne, elektronik postayla 15 Temmuz 2009 tarihinde gelen 'Uyuşturucu Çetesi' başlıklı ve 'Uyuşturucu ve borç batağına düşmüş bir Deniz subayı' imzalı ihbar mektubu iddianamede yer aldı. Mektupta şu iddialar yer aldı:

SEKS PARTİLERİ YAPILDI: 'Teğmenliğe uzanan yolda, bahriyelilerin önünü kesen uyuşturucu bataklığını, bu karanlık organizasyonu ve örgütsel bağların amaçlarını, uyuşturucunun nereden temin edildiğini, bu organizasyonun liderlerini, hangi özel mekanlarda nasıl seks partileri verildiğini, organizenin kimlerin desteğiyle, ne amaçla devam ettirildiğini bana da kurulmuş olan bu korkunç tuzakları ihbar ediyorum.'

KASAPTA UYUŞTURUCU ALIŞVERİŞİ: 'Partiler sayesinde uyuşturucu bağımlısı yaptıkları şahıslar, bu uyuşturucu organizasyonunun potansiyel müşterisi durumundadırlar. Değişik kanallardan temin ettikleri uyuşturucuları, bağımlı yaptıkları kişilere daha pahalıya satarak ciddi gelir elde etmektedirler.' İhbarcı subay, Değirmendere 75'inci Yıl Sitesi'nde bir evin uyuşturucu deposu olarak kullanıldığını öne sürüyor.

İhbarcı subay Kadıköy'deki bir eczaneden Harp Okulu'dan iki öğrencinin uyuşturucu aldığını ve dağıttığını, Karamürsel'deki bir kasap sahibinden de uyuşturucu temin edildiğini iddia ediyor.

ALİ TATAR DOSYASI KAPANDI

Amİrallere suikast iddiasıyla yürütülen soruşturmada hakkında yakalama kararı çıkartıldığını öğrenince Beylerbeyi'ndeki askeri lojmanlarda intihar eden Deniz Yarbay Ali Tatar hakkındaki dosya ölüm nedeniyle düştü. İddianamede, açılan davayla hakkındaki dosya kapanan Tatar hakkında suçlamalar yine de yer aldı.

ECSTASY HAP BULUNDU

İddİanamede şüphelilerin ev aramalarında ele geçirilenlerin de dökümü yapıldı. Buna göre şüpheliler Alperen Erdoğan, Yakut Aksoy, Tarık Ayabakan ve Burak Düzalan'ın Kocaeli'ndeki evinde yapılan aramada banyo dolabının altında 8 paket 'kubar' denilen madde, 4 paket toz esrar, 6 adet ecstasy hap ele geçirildi.

DVD'DE SAVCI ÖZ DE VAR

İddİanamede Teğmen Yakut Aksoy'a ait kitaplıkta bulunan DVD'de ele geçen belgelerde Ergenekon soruşturmasını yürüten Zekeriya Öz'ün 'Atatürk ve Cumhuriyet Düşmanı' diye fişlendiği de anlatıldı. Yine aynı DVD'de 'Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün Fethullah Gülen ilişkisi' başlıklı belge bulundu.

ASKERLERİ FİŞLEMELER

İddİanamede yer alan 'Burak'tan gelen harp okulu' isimli excel belgesinde, 34'ü teğmen 208 kişi fişlendiği ortaya çıktı. Bu kişilerin isimlerinin karşısına şunlar yazıldı; 'Keş77, 'Karı kız düşkünü','Homosexuel,' 'Kominist', 'Tarikatçı', 'Sapık', 'Milliyetçi çevreden', 'Kızkardeşçi', 'Hapçı', 'Alemci', 'Para için her şeyi yapar', 'Arkadaşlarına kız ayarlama işini verelim', 'Satanist','İki kişiyle çıkıyor', 'Sapık, çocuklara karşı ayrı bir ilgisi var', 'Para karşılığı arkadaşlarına karı ayarlar', 'Ezik psikolojisi var', ' Referans listesinden', 'Sık sık geneleve gidiyor', 'Alkolik', 'Cep telefonunda Ayetel Kürsi Duası var' 'Hırsız', 'PKK', 'Alevi Dostlarımızdan', 'Tekirdağ'dan yetişerek yönlendirildi', 'FG dershane gitmiş ailesi fakir',' Garip davranışları var', ' Çağdaş, annesi dernekte ortada biri', ' Referans listesinden', 'Fikri yapısı bize uygun', 'Ailesi Balkan göçmeni', 'Amcası polis', 'FG'ci takiyye yapıyor olabilir', 'Babası ve amcası polis', 'Ermeni'.

KİM İÇİN NE CEZA İSTENDİ

İddİanamede şüpheliler hakkında çeşitli hapis cezaları istendi. Faruk Akın'ın 'Silahlı terör örgütüne üye olmak, patlayıcı madde ve mermi bulundurmak, suç işleme kararıyla kişisel verileri hukuka olarak kaydetmek' suçlarından 32 yıl 7 ay 5 gün, Sinan Efe Noyan, Yiğithan Göksu ve Barbaros Mercan hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak, patlayıcı madde ve mermi bulundurmak' suçlarından 29'ar yıl hapis istendi. Sanıklar Alperen Erdoğan, Burak Düzalan, Yakut Aksoy ve Tarık Ayabakan hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak, uyuşturucu madde bulundurmak, kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek' suçlarından 33'ar yıl 7'şer ay 5'er gün hapis cezası talep edildi. İddianamede Ülkü Öztürk, Sezgin Demirel ve Koray Kemiksiz hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olma, kişisel verileri hukuka kaydetme' suçlarından 18'er yıl 7'şer ay 5'er gün, sanıklar Halit Mehmet Ergül, Fatih Göktaş, Ali Seyhur Güçlü, Burak Amaç, Mehmet Orhan Yücel, Oğuz Dağınık ve Burak Özkan hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15'er yıl hapis isteniyor. Sanıklardan Levent Çakın'ın ise 'Uyuşturucu temin etmek ve ticaretini yapmak' iddiasıyla 17 yıl hapis cezası istendi.

Seda KILIÇ - İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber