Diyarbakır Belediyesi'nin gönderdiği itfaiye aracı, kardeşliği pekiştirdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 06 Şubat 2010 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Belediyesi'nin Trabzon Çayırbağı'na gönderdiği itfaiye aracı, kardeşlik köprüsü kurdu. Başta "Diyarbakırlı" araca tepki gösteren halk, şimdi minnettar...

Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı 5 bin 500 nüfuslu Çayırbağı beldesinde geçen y?l başkanlık koltuğuna oturan AK Partili Hilmi Köroğlu, ilk iş olarak ihtiyaç listesi oluşturdu; beldede itfaiye aracı olmadığı ortaya çıktı. Belediyenin kasasında para olmadığı için Başkan Köroğlu, "kardeş" belediyelerden yardım istedi ama sonuç alamadı. Ardından sorunu, müteahhit arkadaşı Remzi Durmaz'a aktardı. Diyarbakırlı Durmaz, "Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'den isteyelim. O gönderir" dedi. Haziran'da Antalya'daki Belediye Başkanları Bilgilendirme Toplantısı'na katılan Köroğlu, burada Baydemir'le konuşma fırsatı buldu. Baydemir, "Memnuniyetle" diyerek, Çayırbağı'na itfaiye aracı gönderme sözü verdi. Ocak ayının sonunda Çayırbağı Belediyesi'nden şoför Tamer Ocak, Diyarbakır'a giderek aracı teslim aldı.

BOMBA İHBARI BİLE YAPILDI

Trabzon'a gece yarısı ulaşan Tamer Ocak, aracı park edip, yakınını ziyaret için hastaneye girdi. Yarım saat sonra çıktığında aracın etrafının polisler tarafından çevrildiğini gördü, bomba ihbarı geldiğini öğrendi. Olayın aktarıldığı Belediye Başkanı Hilmi Köroğlu, "O araç bizim" deyince polisler olay yerinden ayrıldı. Ancak, üzerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yazan, "21" plakalı araca tepkiler sürdü. "Başkan bu ne iş?" diyenler oldu. Jandarma istihbaratı da Köroğlu'nu ziyaret etti. Görüşmede aracın nasıl alındığı, Köroğlu ile Baydemir arasındaki ilişkinin nasıl kurulduğu soruldu. "Biz can kurtarmanın derdindeyiz onlar ayrılık tohumlarını ekme derdinde" diye konuşan Başkan Köroğlu tepkilere şöyle cevap verdi: "Sırf Diyarbakır Belediyesi'nden aldık diye sorgulanıyoruz. O araç geldikten sonra 4 yangına anında müdahale ettik, vatandaşlarımızı yanmaktan kurtardık. Çayırbağı, Türkiye Cumhuriyeti'nin belediyesi de Diyarbakır değil mi? Türkiye barış ve kardeşliğe aç. Bu tohumları ekiyoruz. İtfaiye aracının üzerinde hâlâ Diyarbakır Belediyesi yazıyor. O yazıyı silmeyeceğim. Baydemir'e sonsuz teşekkür ediyorum."

"KARDEŞ BELEDİYE OLALIM"

Diyarbakır'ın BDP'li Beyediye Başkanı Osman Baydemir ise bu jestini sıcak mesajlarla pekiştirdi. Trabzon'dan böyle bir talebin iletilmesine hem sevindiğini, hem de heyecanlandığını ifade eden Baydemir şunları söyledi: "Bizim buralarda bir laf vardır; Lazlar Kürtlerin deniz görmüşüdür ya da Kürtler Lazların deniz görmemişidir. Trabzon ve Diyarbakır'ın kültürel boyutuyla birbirine çok yakın olduğunu düşünüyorum. Horonumuzla halayımız arasında ritmik bir paralellik var. Trabzon, hakikaten hayran kaldığım sempatimin olduğu bir coğrafyadır. Bizim yapmamız gereken, Doğu ile Batı'yı, Kuzey ile Güney'i yakınlaştırmaktır. Diyarbakır ve Trabzon kardeş belediye olsun. Sevgi ve barış köprülerini inşa etmeliyiz . Türkiye'nin buna ihtiyacı var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber