Bandırma'da okullara ?susuzluk' tatili

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Şubat 2010 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'nde suların tekrar kesilmesi sonucu ilköğretim ve liseler, haftasonuna kadar tatil edildi. Bandırma'daki okullarda 15 Şubat'ta yeniden eğitime başlanacak.

Bandırma'da okulların ikinci yarıyıl öğrenimine başladığı gün içme suyu şebekesindeki arıza yüzünden sular yeniden kesildi. Kesinti üzerine İlçe Kaymakamı Ali Mantı başkanlığında toplanan Bandırma Hıfzıssıhha Kurulu ilçedeki ilk ve orta dereceli okulların 15 Şubat pazartesi gününe kadar tatil edilmesine karar verdi. Bandırma Sağlık Grup Başkanı Zafer Yılmaz, Gönen Barajı'ndan ilçeye su sağlayan su ishale hattında bölgede etkili olan yağışlar sonrasında yeniden arızalandığını belirterek, hastalık tehlikesine karşı okulların tatil edilmesine karar verildiğini söyledi.

Bandırma'da bulunan eğitim kurumlarının bir çoğunda su deposunun bulunmadığını kaydeden Yılmaz, ?Yerel yönetim arızanın giderilmesi konusunda çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmektedir. Bu süre içersinde öğrencilerimizin susuzluğa bağlı olarak herhangi bir hastalığa yakalanmaması için kurulumuz böyle bir karar aldı? dedi.

ARIZA GİDERİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Bu arada, Bandırma Belediye Başkanı CHP'li Yalçın Cömert, ilçeye su sağlayan isale hattında bugün yeniden arıza meydana geldiğini belirterek, ?25 Aralık'tan beri içme suyu hattında 9 arıza meydana geldi. Ekiplerimiz arızanın giderilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçemiz günlerce susuz kaldı. Hattı by-pass etmek için çalışmalarını sürdüren ekiplerimiz de bu bölgeye kaydırıldı. Ancak arızanın ne zaman giderileceği konusunda kesin bir tarih veremem. Çünkü olmsuz hava koşulları çalışmaları etkiliyor? dedi.

Bandırma'daki susuzluk nedeniyle ilçede yaşayanlar, içme suyunu çevre belediyelerinde getirdiği arasözlerden karşılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber