3 yılını bile doldurmayan stajyer öğretmene Bakan torpili

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 08 Şubat 2010 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu liselerine öğretmen olmak için sınava girmek ve meslekte üç yılı doldurmak gerekirken, henüz stajyerliği devam eden bir öğretmen Bakan Çubukçu'nun onayıyla İstanbul Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne atandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda tartışmalı bir atama. Anadolu liselerinde öğretmen olmak için gereken; "Anadolu ve Fen Lisesi Öğretmen Seçme Sınavı'na girmek, meslekte en az 3 yıl süreyi doldurmak, son üç yıllık sicil notu ortalaması en az iyi derecede olmak şartları aranırken, henüz stajyerliği bile kalkmamış olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni D.A İstanbul'a atandı. geçici görevlendirmeyle önce İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, ardından da ardından da Ümraniye İmam Hatip Lisesine atanan kişiye Çubukçu'nun "onay verdiği" öğrenildi.

BAKAN TAKDİRİ

D.A, ilk atama kararnamesiyle 23 Eylül 2009'da Giresun Şebinkarahisar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne gönderildi. Bu atamadan iki ay sonra Personel Genel Müdürü tarafından Bakanlık makamına, İstanbul'a atanmasına ilişkin bir yazı gönderildi. Yazıda "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni D.A'nın İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'mde görevlendirilmesi düşünülmektedir. Makamınızca da uygun görülmesi halinde adı geçen Öğretmen'in 6 ay süreyle yolluksuz ve harcırahsız olarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevlendirilmesi hususunu onurlarınıza arz ederim" denildi.

BÜYÜK TEPKİ

Bunun üzerine Bakan Çubukçu "takdiri"ni kullanarak stajyer öğretmenin görevlendirilmesine olur dedi. Durumu öğrenen ve durumu yargıya taşıyacaklarını söyleyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, atamadaki usulsüzlüğe ilişkin Bakanlık makamına "atama neye göre yapıldı" diye sordu. Bakanlıktan 28 ocak 2010'da gelen yanıtta "adı geçen öğretmenin söz konusu görevlendirme işlemi Bakan takdiri ile gerçekleştirilmiştir" denildi.

Ancak D.A'nın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne değil bir kaç hafta içinde Ümraniye İmam Hatip Lisesi'nde görevlendirildiği ortaya çıktı. konuya ilişkin olarak MEB yetkilileri bir açıklama yapmazken "Sendikaya gönderilen yazıda ne deniliyorsa o" demekle yetindiler

Esra Yazdıç- ANKARA

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber