Et fiyatları hükümetin gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2010 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, et fiyatlarındaki artışa ilişkin yapacakları bir takım çalışmalar bulunduğunu, şu an için et ithalatını düşünmediklerini söyledi.

Eker, 2. Tarım Zirvesine gelişinde gazetecilerin et fiyatlarındaki artışa ilişkin sorusu üzerine, Türkiye'de yeterince besi hayvanı olduğunu, bazı kişilerin bunu piyasaya sürmeyerek suni fiyat artışına yol açma gayreti içinde bulunduklarını, bunların doğru olmadığını söyledi.

"Bununla ilgili bizim de yapacağımız bir takım işler, çalışmalar var" diyen Eker, şöyle konuştu:

"Hayvancılıkla ilgili olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da çok önemli iki proje hayata geçirdik. Türkiye'de hem et sığırcılığını, hem süt sığırcılığını geliştirmek maksadıyla hem DAP illerinde, hem GAP üzerinde yüzde 40 hibe desteği sağlayan iki büyük proje hayata geçirdik. Bunun dışında yine gerek koyunculukla küçükbaşla ilgili, gerek büyükbaşla ilgili hem kredi faiz sübvansiyonlarında hem diğer kredi mekanizmalarında ve projelerinde hayata geçirdiğimiz projeler var. Bunlar Türkiye'de hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacak önemli projeler.

Et fiyatlarıyla ilgili bir mesele var. Geçen zaman içerisinde gerek dünyadaki, gerek Türkiye'deki gelişmeler, kuraklık vs gibi birlikte yem fiyatlarında, maliyette artış vardı. Et fiyatları enflasyonun altındaydı. Şimdi et ve süt fiyatları enflasyonla başa baş noktasına geldi. Bundan sonraki süreçte besicinin aleyhine olabilecek gelişmelere de biz müsaade etmeyiz."

Bir gazetecinin et fiyatlarındaki artışa ilişkin neler yapılacağını sorması üzerine Eker, "Bunun içerisinde denetim de var, devletin alabileceği tedbirler de var" yanıtını verdi.

Bakan Eker, "İthalat olabilir mi" sorusu üzerine de şu anda ithalat düşünmediklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber