Bilgi istenen 7 konu

Gerek kamuda çalışan gerekse de kamuya girmek isteyen binlerce aday, bilgilenmek için kamu kurumlarını beklemektedir. Ancak, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı tarafından açıklanan 2010 yılı KPSS yerleştirme takvimi dışında, yapılan ciddi hiçbir açıklama bulunmamaktadır. Uzman tasarısından personel alımına değin bir çok konuda, kamu kurumlarının bilgilenmek isteyen adayların duygularını anlaması gerekmektedir. İşte bilgilenilmek istenen konular...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Şubat 2010 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzman tasarısı

Kasım ayında, Bakan Cemil Çiçek tüm kurumlardaki kariyer uzman maaşlarının eşitleneceğini, bu konuya ilişkin kanun tasarısının 2009 yılı Kasım ayı sonuna kadar Meclise sevk edileceğini belirtmesine rağmen, aradan geçen 3 ayı aşkın zamana rağmen hiçbir bilgilendirme yapılmamıştır.

Sağlık personeli alımı

2010 yılında hangi aylarda sözleşmeli sağlık personeli alınacağı yönünde Sağlık Bakanlığından açıklama yapılması istenmesine rağmen, hala bir bilgilendirme yapılmamıştır.

38 bin özürlü alımı

Bir çok Bakan tarafından 2010 yılında 38 bin özürlü boş kadrosunun doldurulacağı belirtilmesine rağmen, başkaca bir detay belirtilmemiştir. Adaylar farklı farklı illerde birden fazla kurumun sınavına girmekten müzdarip durumda olup, hem bu konunun hem de 38 bin özürlü boş kadrosunun nasıl doldurulacağı konusunda bilgilendirme yapılması gerekmektedir.

Çevre Bakanlığına 800 mühendis

23 Aralık 2009 tarihinde Çevre ve Orman bakanı tarafından 2010 yılında 800 mühendis alınacağı belirtilmiş olmasına rağmen, başkaca bir açıklama yapılmamıştır.

Sözleşmeli öğretmenler kadroya nasıl geçirilecek

Bu konuda yapılan tek açıklama "Maliye Bakanlığı nezdinde çalışmalar" devam etmektedir gibi kimseyi tatmin etmeyen bir açıklamadır. Ne yapılacağı, nasıl yapılacağını merak eden 50 bini aşkın öğretmen bulunmaktadır.

Adalet Bakanlığı 2010 yılı alım takvimini açıklamadı

geçen yıl bir çok kuruma örnek olan ve memurlar.net tarafından övülen, Adalet Bakanlığı, 2010 yılı için personel alım takvimi yayımlamamıştır. Binlerce aday, bir belirsizlik içinde alımın ne zaman olacağını merak etmektedir.

Diyanetin personel alım takvimi var mıdır?

Diyanet İşleri Başkanlığı, memur alımı yanında sözleşmeli psreonel de almaktadır. Diyanetin personel alını takip eden binlerce aday bulunmasına rağmen, bu Başkanlıkça da hiçbir bilgilendirme yapılmamıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber