4/C'de yeni öneri yok

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Şubat 2010 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan ile Türk-İş Başkanı Kumlu'nun ikinci görüşmesinden de sonuç çıkmadı. Erdoğan'ın '4C'ye geçin' teklifine sendikadan 'hayır' yanıtı geldi

Tekel işçileri dün bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. Başbakan Erdoğan ile Türk-İş Başkanı Kumlu'nun görüşmesinde yeni bir öneri gelmeyince anlaşma sağlanamadı.

Ankara'da süren eylem dün 59 günü geride bıraktı. Eylemci Tekel işçileri için dün iki önemli gelişme oldu. Bunlardan ilki 100'ün üzerinde işçinin 9 gündür sürdürdükleri açlık grevi, Türk Tabipler Birliği'nin uyarısı ve Tekgıda-İş Sendikası'nın müdahalesiyle sona erdi. Ancak 16 işçi bireysel olarak açlık grevine devam edeceklerini açıkladılar.

ÜCRET DEĞİL, STATÜ İSTİYORUZ

Yaşanan diğer önemli gelişme ise Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu ile Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ikinci kez bir araya gelmeleri oldu. Akşam saatlerinde Kumlu'ya randevu veren Başbakan Erdoğan, işçilerin durumunu yeniden masaya yatırdı.

Görüşme sonrası Kumlu, Başbakan Erdoğan'ın 4C konusundaki ısrarını sürdürdüğünü söyledi. 'Başka yapabileceğimiz bir şey yok' dediğini aktardı.

Kumlu, 'Bizim sıkıntımız ücretler değil. İsteğimiz arkadaşlarımızın işçi statüsünde kamu kuruluşlarına yerleştirilmesi' dedi.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı da '4C'ye geçmek için 1 aylık süreleri var' uyarısı yaptı.

Tekel işçilerinin bağlı olduğu Tekgıda İş Sendikası Başkanı Mustafa Türkel ise hükümet kanadından gelen son teklifi (4C) asla kabul etmeyeceklerini bildirdi. Türkel, yeni yol haritalarını pazartesi açıklayacaklarını kaydetti.

ŞAHİN 'TELKİN' DEDİ

Dün sabah saatlerinde Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu ve diğer konfederasyonların temsilcileriyle TBMM'deki makamında görüşen Cumhurbaşkanı Vekili ve Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'den somut adım gelmedi. Şahin, konfederasyon yetkililerine, Tekel işçilerinin durumu konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini söyledi.

Kumlu, Şahin ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Şahin'in icranın değil, yasamanın başında olduğunu anımsatarak, 'Sayın Başkan ancak telkinde bulunabileceğini, bu işin çözülmesi anlamında takip ettiklerini, olayın farkında olduklarını söylediler' dedi. Kumlu, Şahin'in kendilerine 'Siz de bitirilmesi için çaba gösterin' dediğini aktardı.

AÇLIK GREVİNE SON

Bir grup Tekel işçisinin sürdürdüğü açlık grevi eylemi 9. günde sağlık sorunlarının artması nedeniyle sonlandırıldı. Açlık grevinin sonlandırılması için Başbakan Erdoğan ile Türk-İş yönetiminin görüşmesini bekleme kararı alan Tekgıda-İş Sendikası yetkilileri, Türk Tabipler Birliğinin (TTB) uyarısı üzerine görüşme yapılmasını beklemeden açlık grevini öğle saatlerinde sona erdirdi. ANKARA

MECLİS'TEN HASTANEYE

AĞIr bir gribal enfeksiyon geçirdiği öğrenilen Kumlu, Meclis'teki randevusunun ardından soluğu hastanede aldı. Bir süre serum bağlanan Kumlu, Başbakan Erdoğan'la görüşmesi öncesi taburcu edildi. Kumlu, dün akşam saat 19.00'da ise Başbakan Erdoğan tarafından kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber