Hastaneye giden memur çalışabilir kâğıdı alacak

15 Ocak 2010 tarihi itibariyle memurlar ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin tedavi işlemleri SGK tarafından çıkarılan SUT tebliği esaslarına göre düzenlenecektir. Bu nedenle uygulamada intibak sorunları yaşanmaktadır. Diğer taraftan SUT tebliğinin yapılan değişiklikleri içeren en son hali ne Başbakanlık mevzuat sitesinde ne de SGK'nın sitesinde yer almadığından karmaşa oluşmaktadır. Yeni SUT tebliği çıkana kadar, 2008 tarihli SUT tebliğinin en son halinin resmi bir kurum sitesinde yayımlanması uygun olacaktır. Başlıkta yer alan konuya ilişkin açıklama için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Şubat 2010 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SGK tarafından yayınlanan Sağlık Uygulama Tebliği Ekindeki Sağlık Kurumlarınca Devlet Memurlarına tedavi sonrası verilmesi gereken belge örnekleri aşağıdadır.

KAMU PERSONELİNİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI
İLE İLGİLİ DUYURU

"İSTİRAHAT RAPORLARI
Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucularınca yapılan muayeneleri sonucu istirahatlı bırakılmalarına gerek görülmeyen veya ayakta tetkik ve tedavileri sağlanıp da iş görebilecek duruma gelen sigortalılar için, müdavi hekimlerce SUT eki "Çalışabilir Kâğıdı" (EK-11/A) düzenlenecektir."

15 Ocak´tan itibaren devlet memurları kurumlarından sevk almaksızın, sağlık karnesi olmaksızın hastanelere müracaat edebilmekte. Sevkin kalkması ile Hastaneye giden memur çalışabilir kâğıdı alacak.

15/01/2010 tarihinden itibaren devlet memurlarının kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık hizmetleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından devralınmıştır.

Bu tarihten itibaren devlet memurları kurumlarından sevk almaksızın T.C. kimlik numarası ve kimlik tespiti için gerekli bir belge (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, evlenme cüzdanı, pasaport) ile birlikte, sağlık karnesi olmaksızın T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucularına müracaat edebilmekte. Tedavisi yapılan memurlar için çalışabilir kâğıdı düzenlenecek.

Devlet memurlarından kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucularınca yapılan muayeneleri sonucu istirahatlı bırakılmalarına gerek görülmeyen veya ayakta tetkik ve tedavileri sağlanıp da iş görebilecek durumda bulunanlara müdavi (hastaya bakan) hekimlerce; 2008 YILI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ Eki´ndeki Çalışabilir Kağıdı (EK-11/A) düzenlenecek. İstirahat verilmesi halinde İş Göremezlik Belgesi EK-11B düzenlenecek. Hasta sevk edilirse Hasta Sevk Formu Ek-4/A düzenlenecek.

Bu belgeyle devlet memurları hakkında yapılan tedavi işlemlerinden kurumlarının bilgilendirilmesi sağlanmış olduğu gibi memurun hasta olması sebebiyle görevine gelmeme nedeni de belgelendirilmiş olmakta. Böylece memurların gerçekten tedavileri için sağlık kurumlarına gidip gitmediğinin de kontrolü de sağlanmış olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber