OGM'nin fazla mesaiye ilişkin yönetmeliği Danıştay tarafından iptal edildi

Haber Giriş : 10 Şubat 2005 00:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Haber Gönder" yoluyla haberi yazan: hak ve adalet

Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde geçen yıl, yasada yapılan değişiklikle orman yangınlarında ve orman korunmasında görev alan personele fazla mesai verilmesi sağlanmıştı.

Ancak bazı işbilir OGM idarecileri bu yasal haktan merkez teşkilatını mahrum bırakarak kendilerince adaletli davranmış ancak büyük bir adaletsizliğe neden olmuşlardır. 6831 sayılı orman yasasının ilgili maddelerinde açıkça görülecektirki, orman genel müdürlüğünde görev yapan bütün memurlar orman suçu işlendiğini gördükleri an fiilen müdahale etmek zorundadırlar. Yani koruma faaliyetlerinde asli olarak görevlidirler.

Böyle bir yasa maddesi varken, yönetmeliği bu çerçevede hazırlamışlar, yasada olmamasına rağmen 50 saat nöbet ve çalışanlar arasında ücret adaletsizliğini iyice artıran kademe uygulamasına gitmişlerdir. Ancak ve nihayet kurumumuzun sendikası ORKAM-SEN tarafında Danıştaya açılan yönetmeliğin iptali davası lehte sonuçlanarak adaletsiz olarak düzenlenen bu yönetmelik Danıştay tarafından iptal edilmiştir.

Buradan OGM idarecilerine ve sayın Bakanımıza sesleniyorum, maliye bakanlığı başta olmak üzere bir çok bakanlıkça personeline verilen fazla mesai, fon (kaldırıldığı söylenmesine rağmen bütçe içine alınarak ödenmeye devam edilmektedir.), döner sermaye ödemeleri ortadadır. Bu bakanlıklar bu tür iyileştirici ödemeleri yaparken bütün memurları ayırd etmeksizin belli bir kademede hepsine vermektedirler. Siz de merkezde görev yapan memurlarınıza, mühendislerinize, avukatlarınıza ve müfettişlerinize bu ayrıma tabi tutmadan bu hakkı verin. Yönetmeliği adaletli olarak düzenleyin, adaletsiz kademe ve nöbet sistemini kaldırın ve bizde sizi çalışma hayatımız boyunca taktirle alkışlayalım. Teşekkür ederim.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber