BTK Raporu, 'Alternatif operatörler yatırım yapmıyor' tezini çürütüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2010 20:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Net, Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun (BTK) yayımladığı 2009 yılı 2. Çeyrek Raporu'yla "Alternatif operatörler yatırım yapmıyor" iddiasını çürüttüğünü ifade etti.

Türk Net'ten konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Söz konusu rapora göre, gelir ve yatırım oranı dikkate alındığında alternatif işletmecilerin yerleşik operatörden daha fazla yatırım yaptıkları gözleniyor. Raporda yerleşik işletmecinin yatırım gelir oranı yüzde 17,8 iken, alternatif işletmeciler için bu oran yüzde 46,3 olarak ifade ediliyor. Bir başka deyişle alternatif operatörler oransal olarak yerleşik operatöre kıyasla 3 kat fazla yatırım yapıyor.

Ancak, yapılan tüm yatırımlara rağmen alternatif operatörlerin toplam pazar payında yaşadıkları artış beklenilenin altında kaldı. Bu durumun altında, pazarı serbest kılacak değişikliklerin çok geç yapılması veya bir türlü yapılmaması gibi nedenler yatıyor. Beklenen değişiklikler arasında, Yalın ADSL, Yerel Ağın Paylaşıma Açılması (YAPA) ve Toptan Hat Kiralama gibi önemli konular yer alıyor."

Açıklamada ayrıca Türk Net'in telekomünikasyon pazarında serbestleşmenin gerçekleşeceği inancıyla yatırımlarını kararlılıkla sürdürdüğüne vurgu yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber