İlköğretim mezunları kamuya girebilir mi?

İşsiz olan her eğitim düzeyindeki adayların en büyük isteği, kamunun kendisine iş alanı açmasıdır. Ancak yükseköğrenim ve lise mezunu sayısının, kamunun ihtiyacını karşılamasından dolayı işçilere yönelik KPSS sınavı açılmamaktadır. Buna karşın bazı meslek dallarında hala ilköğretim mezunu olma şartı aranabilmektedir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Şubat 2010 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İLKÖĞRETİM MEZUNLARI MEMUR OLABİLİR Mİ?

Memuriyete girişte ana kriter KPSS sınavıdır. KPSS sadece ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeylerinde yapılmaktadır. Kamunun ihtiyacı olmadığından, ilkokul ve ortaokul mezunlarına yönelik bir KPSS sınavı yapılmamaktadır. Bu nedenle de, işçiler memur olamamaktadır.

Ancak özürlü memur alımları, KPSS dışında uygulanan bir sınavla yürütülmektedir. Kurumlar çoktan seçmeli test yapmakta ve en yüksek puan alan özürlü kişi memur olmaktadır. Özürlü memur alımlarında eğer kamunun ihityacı var ise ilköğretim mezunlarına yönelik kadro da açılabilmektedir. 2009 yılı ekim ayı özürlü memur alım ilanında, ilköğretim mezunlarına yönelik az da olsa kadro açılmıştır.

İLKÖĞRETİM MEZUNLARI SÖZLEŞMELİ OLABİLİR Mİ?

4/B'li sözleşmeli personel alımında KPSS sınav sonuçları kullanılmaktadır. İlköğretim mezunları KPSS'ye giremediği için, ilköğretim mezunları sözleşmeli personel olamamaktadır.

İLKÖĞRETİM MEZUNLARI İŞÇİ OLABİLİR Mİ?

İlköğretim mezunları işçi olabilmektedir. İlköğretim mezunları ihtiyacı olan kamu kurumları taleplerini İŞKUR'a bildirmekte, İŞKUR kayıtlı olan ve talepte bulunan adayları ilgili kuruma bildirmekte, yapılan kura sonucunda, işe girenler tespit edilmektedir. Sitemizin İşçi ilanları ve Askeri İlanlar bölümünde ilköğretim mezunlarına yönelik ilanlar bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber