Sağlık Bakanlığı unvan değişikliği sınav sonuçlarına göre yerleştirme işlemleri

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Şubat 2010 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Unvan Değişikliği Sınav Sonuçlarına Göre Yapılacak Yerleştirme İşlemleri Hakkında Duyuru

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı ile döner sermaye teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapan personelin en az orta öğrenim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu ihraz edilen unvanlara ilişkin görevlere atanmalarını teminen, Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri ve 25.09.2009 tarihli ve 182002 sayılı Makam Onayı çerçevesinde 05.12.2009 tarihinde Unvan Değişikliği Sınavı yapılmıştır.

Sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmış ve anılan Yönetmelik gereğince sınav sonuçlarına itiraz için adaylara 15 Ocak 2010 tarihine kadar süre verilmiştir. Yapılan itirazlar, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce yeniden değerlendirilmiş ve oluşturulan yeni sonuçlar, 22.01.2010 tarihli ve 1309 sayılı yazı ile Bakanlığımıza bildirilmiştir.

Sınav sonuç listeleri, Personel Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem ve İstatistik Dairesi Başkanlığınca, unvan ve branş bazında en yüksek puan alan adaydan başlamak suretiyle Yönetmeliğin 19'ncu maddesine göre yapılan başarı listesi oluşturulmuştur.

Bakanlığımızın http://personel.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilen başarı listesine göre tercih yapmaya hak kazanan adayların atamaları sınavdan önce ilan edilen ?Sınav Duyurusu?nda belirtilen hususlar ve aşağıda belirtilen açıklamalar çerçevesinde yürütülecektir.

Sınavda başarılı olan adaylardan başarı sıralaması dikkate alınarak Bakanlık Merkez ve Taşra teşkilatında her bir unvan için Unvan Değişikliği Sınav Duyurusu ekinde ilan edilen kadro sayısı kadar adayın yerleştirme işlemi yapılacaktır. Buna göre;

1) Avukat, Mimar, Mühendis, Veteriner Hekim, Programcı, Tekniker, Teknik Ressam, Teknisyen, Kimyager, İstatistikçi unvanlarında atamaya hak kazananların atanma şartlarını taşımaları kaydıyla sınavdan önce ilan edilen yerlerden yapacağı tercihler ve sınav puanına göre Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğü tarafından taşra teşkilatına yapılacak atamalar İl emrine, merkez kadrolarına yapılacak atamalar ise Bakanlık Merkez Birimleri emrine yapılacaktır.

Bu unvanlarda sınava giren adaylar, tercihlerini Bakanlığımız Personel Bilgi Sistemi (PBS) www.yenipbs.saglik.gov.tr internet adresinden 17 - 26 Şubat 2010 tarihleri arasında yapacaklar, (tercih işlemleri 26 Şubat 2010 tarihinde saat 18.00'de sona erecektir.) tercih listelerini kesinleştirdikten sonra çıktılarını imzalayarak çalıştıkları birim amirine onaylattıktan sonra,

Öğrenim düzeyini belgeleyen diploma veya mezuniyet belgesinin noter tasdikli sureti ile birlikte; Avukatlık unvanına atanacaklar ise ayrıca Avukatlık ruhsatının noter tasdikli suretini de ekleyerek en geç 03 Mart 2010 Çarşamba günü saat 18.00'e kadar Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şube Müdürlüğünde olacak şekilde APS veya kargo ile ?Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şube Müdürlüğü Mithatpaşa Caddesi No: 3 06464 SIHHİYE/ANKARA? adresine göndereceklerdir. Elden evrak teslimi kabul edilmeyecektir.

Noter onaylı belgelerin asılları gönderilecek, onaylı belgelerin fotokopileri kabul edilmeyecektir.

Belirtilen tarih ve saatten sonra gelen evraklar işleme konulmayacaktır. Posta veya kargoda meydana gelecek gecikmelerden Bakanlığımız sorumlu değildir. (Bakanlık Merkez Birimlerinde çalışıp sınavı kazanan personel de aynı prosedüre tabi olacaktır.)

Adayların yerleştirme işlemleri 10 Mart 2010 Çarşamba günü noter tarafından bilgisayar ortamında yapılacak olup, yerleştirmenin yapılacağı yer ve saat daha sonra ilan edilecektir.

2) Biyolog, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Diyetisyen, Fizyoterapist, Çocuk Gelişimcisi, Tıbbi Teknolog, Sağlık Memuru, Sağlık Teknikeri, Hemşire ve Ebe unvanlarında sınava giren ve atanmaya hak kazanan adayların;

a. Personel Dağılım Cetveline göre münhal kadro bulunması halinde öncelikle çalıştığı birime, biriminde boş kadro bulunmaması halinde ildeki diğer birimlere İl Sağlık Müdürlükleri tarafından sınav puanı ve tercihleri dikkate alınarak yerleştirme işlemleri yapılacaktır.

b. Bu unvanlarda sınava giren ve atanmaya hak kazanan adaylar 17 - 26 Şubat 2010 tarihleri arasında sınav sonuç belgeleri, öğrenim düzeyini belirleyen diploma veya mezuniyet belgesinin noter tasdikli sureti ve tercihlerini belirleyecekleri dilekçe ile çalıştıkları İl'in Sağlık Müdürlüğüne başvuracaklardır.

c. İl sağlık müdürlüklerince yerleştirme işlemleri, adayların sınav puanı ve tercihleri doğrultusunda yapılacak, yerleştirme listelerine, atamaya esas olmak üzere her aday için öğrenim düzeyini belgeleyen diploma veya mezuniyet belgesinin onaylı sureti ile 5442 sayılı Kanuna tabi Valilik personeli için ayrıca ÇKYS/İKYS'den alınmış kurum onaylı hizmet cetveli eklenerek en geç 10 Mart 2010 tarihine kadar Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğüne gönderilecektir.

d. Personelin çalıştığı ilde Personel Dağılım Cetveline göre boşluk bulunmaması nedeniyle sağlık müdürlükleri tarafından il içerisinde her hangi bir birime yerleştirilemeyen adaylar, sınav duyurusu ekinde ilan edilen yerler doğrultusunda yapacakları tercihleri ve sınavda aldıkları puana göre Personel Genel Müdürlüğü tarafından yerleştirilerek atanacaktır. Bu nedenle PDC'ye göre boşluk bulunmaması nedeniyle yerleştirilemeyen personel listeleri, yerleştirilenlerin listesi ile birlikte Personel Genel Müdürlüğüne gönderilecektir. Bu adayların yerleştirme ve atama işlemleri ile ilgili hususlar ve yerleştirme takvimi ayrıca duyurulacaktır.

e. Merkez teşkilatında çalışıp sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfındaki bir unvanda (Veteriner Hekim hariç) sınavı kazananların yerleştirme işlemleri yukarıda belirtilen usule göre Ankara İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yürütülecektir.

3) Sınavdaki başarı notunun aynı olması halinde, ataması yapılacak personel, Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri ve EK-1 Değerlendirme Formundaki puanlama esas alınarak tespit edilecektir.

4) Müracaatlarda, kişi beyanı esas kabul edilmiş olup, sınavı kazananların son müracaat tarihi itibarıyla sınava katılma şartlarını taşıyıp taşımadıkları kontrol edilecek, şartları taşımadıkları anlaşılanların atamaları yapılmayacak, yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

5) 657 sayılı Kanun ile 4688 sayılı Kanunun ilgili hükümlerine göre ücretsiz izinde olanların müracaatları kabul edildiğinden bu personelin, diğer personel için belirlenen müracaat ve yerleştirme takvimine uymaları gerekmektedir. Ücretsiz izindeki personelin atama işlemleri, göreve başladıkları tarihten sonra yapılacaktır.

6) Personel Dağılım Cetvelinin düzenlenmediği unvanlar için Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliğindeki standartlar, merkez teşkilatı kadrolarına atanacaklar için ise ilan edilen münhal kadrolar esas kabul edilecektir.

7) Unvan Değişikliği Sınavını kazanan personelden hizmet süresi itibariyle ilan edilen kadroya atanabilecek durumda olanların atamaları, Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 10'uncu maddesinde belirtilen süre zarfında yapılacak olup, mükteseplerine uygun kadro bulunmaması halinde 657 sayılı Kanunun 45'inci maddesine göre atamaları yapılacaktır. Ancak bu şekilde de atama imkanı olmayanların ise hakları saklı kalmak kaydıyla durumlarına uygun kadro ihdası yapıldıktan sonra atamaları gerçekleştirilecektir.

8) Unvan Değişikliği Sınavı sonucunda başarılı olup ataması yapılanlara tebliğ edilmek üzere gönderilen atama onaylarının, Taşra teşkilatında görevli personel için bulunduğu ilin İl Sağlık Müdürlüğüne, Merkez Teşkilatında görev yapan personel için ise bağlı bulunduğu birime intikal ettiği tarihten itibaren en geç 15 gün içinde kendilerine tebliğ edilmesi zorunludur.

9) Yürürlükteki hükümler çerçevesinde mazereti olanlar ve merkez teşkilatında çalışan personel dışında ataması yapılan personel, atama tarihinden itibaren 1 (bir) yıl süre ile başka bir kadroya atanma ve nakil başvurusunda bulunamayacaktır.

10)Sınav sonuçları bir sonraki sınava kadar geçerli olacak, bu süre içerisinde sınavı kazanan ve ataması yapılanlardan süresi içerisinde görevine başlamayanların veya atanmaktan feragat edenlerin yerine, müteakip sınavdan önce olmak kaydıyla en az 70 puan alan adaylar arasından başarı sırası dikkate alınarak atama yapılacaktır.

Bakanlığımız personeline duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber