Çubukçu: YÖK, yüksek öğrenim giriş sınav sisteminde belirleyici yetkiye sahip

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2010 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'nun anayasal bir kuruluş olduğunu belirterek, yüksek öğrenim giriş sınav sisteminde katsayı dahil, her türlü konuda belirleyici olma yetkisine sahip olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bilgisayar dağıtım ve toplu okul açılış törenleri için geldiği Bolu'da Valiliği ziyaret etti. Bakan Çubukçu'yu, Vali Halil İbrahim Akpınar, Emniyet Müdürü Tahir Bayındır ve diğer yetkililer karşıladı. Polis mangasını selamladıktan sonra valilik makamını ziyaret eden Çubukçu, burada gazetecilerin sorularını cevapladı.

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, YÖK'ün katsayı değişikliği kararıyla ilgili bir soruya, "YÖK başkanına sorun. Nasıl bir değişiklik yapacaklarını onlara sorun. Bağımsız bir kurul. Sorunun muhatabı değilim." dedi.

Bakan Çubukçu, 'YÖK ile Danıştay arasında yaşanan sıkıntı öğrencileri etkiler mi?' sorusunu ise şöyle cevapladı: "Bu konuda daha önce açıklama yaptım. Yüksek Öğrenim Kurulu anayasal bir kuruluş olduğunu, kuruluş kanununun 45. maddesi doğrultusunda, yüksek öğrenim giriş sınav sisteminde katsayı dahil olmak üzere her türlü konuda belirleyici olma yetkisine sahip olduğunu, yetkisini kullandığını, bu yetki doğrultusunda alınan kararın Danıştay tarafından iptal edilmesinin, hem eğitimin planlanmasını hem idarenin yetki ve görevlerinin kullanılması bağlamında hukuken sorunlu bir karar olarak görüyorum. Bugün de aynı görüşteyim." Çubukçu, Valilikteki ziyareti ardından Bolu Belediyesi'ni ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber