İLKSAN mevzuat değişikliklerinde ne oldu?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2010 00:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

120 ayını doldurmadan emekli olanlara, Üyelik kapsamında iken üyelikleri sona erenlere, bu süre içerisinde ödedikleri aidatları yasal faizi ile birlikte kendilerine hangi tarihten sonra iade edilecek ve diğer ayrıntılar için tıklayınız.

Kısa adı İLKSAN olan İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığının Ana Statüsü ve yönetmeliklerinde değişiklik ve düzenlemeler yapılmıştır.

Ana Statüde yapılan düzenlemeler 05 Şubat 2010 tarihi itibariyle,
Yönetmeliklerde yapılan düzenlemeler 10 Şubat 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir.

Ana Statü ve Yeni yönetmelikler ile getirilen kolaylıklar şunlardır;

1?10 Şubat 2010 tarihinden sonra Aidat iadelerinin üyelikteki süre şartı kaldırılmıştır.

2?10 Şubat 2010 tarihinden sonra Üyelik kapsamında iken üyelikleri sona erenlere, bu süre içerisinde ödedikleri aidatları yasal faizi ile birlikte kendilerine iade edilecektir.

3?10 Şubat 2010 tarihinden sonra 120 ayını doldurmadan emekli olanlara, bu süre içerisinde ödedikleri aidatları yasal faizi ile birlikte kendilerine iade edilecektir.

4?10 Şubat 2010 tarihinden sonra Sandık üyesi iken daha önce emekli yardımı almış olanlardan, tekrar üyeliğe dönenlere, bu süre içerisinde ödedikleri aidatları yasal faizi ile birlikte kendilerine iade edilecektir.

5?10 Şubat 2010 tarihinden sonra Sandığa en az 120 ay aidat ödemiş olanlardan, herhangi bir nedenle üyeliği sona erenlere (istifa, kurum değişikliği vs.) aidat iadelerini almamak kaydıyla bir dilekçe ile Sandığa bildirmeleri halinde, ileriki bir tarihte emekliye ayrılmaları halinde, üyeliğinin sona erdiği tarihte en son ödediği aidat tutarı üzerinden emekli yardımı alabilecek.

6-Malûliyet (malûl emekli) yardımında ?sağlık kurulu raporu? istenilmeyecektir.

7-Ölüm ve şehit yardımları ödemeleri, varislerin belirtmiş oldukları hesap numaralarına hisseleri oranında gönderilecektir.

8-Sandık üyesi iken emekliye ayrılanlar, 25.6.2001 tarihli ve 4688 sayılı kanun kapsamında ücretsiz izinli sayılanlar ile ücretsiz izine ayrılanlar 90 gün içerisinde aidatlarını yatırmaları ve Sandığa yazılı olarak bildirmeleri kaydıyla isterlerse üyeliklerini devam ettirebilirler.

9-Sosyal Yardım müracaatlarında kurum onayı kaldırılmıştır. Üyeler Sandığa müracaatlarında yeni hazırlanan ?form dilekçeyi? doldurarak müracaat edebileceklerdir. Form dilekçeye İLKSAN internet sayfasından ulaşabilirsiniz.

10-İkraz kullanmak isteyen üyeler için, Sandığa en az bir yıl aidat ödeme şartı kaldırılarak, Sandık üyeliğinin başlamış ve aidat kesintisinin yapılmış olması yeterli sayılmıştır.

11-Üyenin kendisinin uzun süreli hastalık sebebiyle tedavi masraflarını karşılamak amacıyla ikraz kullandırılırken, üyenin bakmakla yükümlü oldukları kişiler içinde ikraz kullanabileceklerdir.

12-Sandıktan daha önce ikraz alıp, haklarında icra takibi başlatılan üyeler için borcun tamamının bitmesinden itibaren 2 yıl geçmiş olması şartı, 6 aya indirilmiştir.

İLKSAN Mevzuat Değişikliklerinin karşılaştırılmalı dosyası için tıklayınız.

Ahmet Kandemir
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber