YÖK'ün üst öğrenime ilişkin yeni görüşleri

Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü bir ilke imza atarak YÖK'ün vermiş olduğu görüşleri yayımlaya başlamıştır. Söz konusu görüşlerde, 1 Kamu yönetimi ve sağlık kurumları işletmeciliği programının anestezi teknikeri için mesleki bir üst öğrenim olmadığına, 2- AÖF sağlık memurluğu önlisans programının hemşire (lise) için mesleki üst öğrenim olduğuna, 3- İktisat bölümü ile kamu yönetimi bölümlerinin laborant için mesleki bir üst öğrenim olmadığına, yine MYO laboratuvar bölümünün sağlık memuru (laborant) için bir üst öğrenim olmadığına, 4- AÖF işletme bölümünü bitiren tıbbi sekreterin sağlık bilimleri lisansiyeri sayılmaması gerektiğine karar verilmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Şubat 2010 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4 Şubat 2010 tarihinde yaptığımız haberde, YÖK'ü görüşlerini yayınlamaya çağırmıştık. Ancak bu konuda hala bir gelişme katedilememiştir.

Ancak, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü takdir edilecek bir uygulamaya imza atmış ve YÖK'ün Ocak ve Şubat ayı içerisinde kendisine gönderdiği kararları şeffaf bir şekilde yayımlaya başlamıştır. İşte Sağlık Bakanlığının sitesinden yayımlanan YÖK kararları

YÖK Başkanlığının Üst Öğrenim Hakkında Değişik Programlarla İlgili Görüş Yazıları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber