Bu bahar daha sıcak geçecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2010 08:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, bu bahar hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 0.5 ila 2 derece üzerinde seyretmesini beklediklerini söyledi.

Çağlar, ?Mart, nisan ve mayıs aylarında sıcaklığın Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı kesimlerinde 1-2, diğer yerlerde 0.5-1 derece normalin üzerinde olması bekleniyor? dedi.

Trakya Bölgesi'nde 11-15 Şubat arasında normalin üzerinde ve sürekli yağışlar görülmüştü. Çağlar, baharda Akdeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine mevsim normallerinden daha az, Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerine mevsim normalleri civarında yağış düşmesini beklediklerini söyledi.

Yağışlar sürüyor

Ancak yağışlı ve çok bulutlu hava hafta başında Türkiye genelinde etkisini sürdürmeye devam edecek.

Bugün, Marmara'nın batısı ve Ege'nin güneyi çok bulutlu, diğer bölgeler sağanak yağışlı. Akdeniz'de ve Güneydoğu Anadolu'da sağanak yağış kuvvetli olacak. Doğu Anadolu'da kar yağışı görülecek.

Yarın yağış etkisini azaltacak. Ege, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz, Batı Akdeniz'de parçalı bulutlu hava görülürken, Akdeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun batısında hava çok bulutlu olacak.

Sağanak Güneydoğu Anadolu'da devam ederken, Ardahan, Kars, Ağrı, Van, Hakkâri'de yoğun kar yağışı görülecek. Salı günü, yağış yeniden batı bölgelerde etkili olacak. Çarşamba tüm yurt yine sağanağın etkisinde olacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber