Diyanet İşleri Başkanlığı müfettiş yardımcısı alım yönetmeliğinde değişiklik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mart 2010 07:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 Mart 2010 ÇARŞAMBAResmî GazeteSayı : 27510

YÖNETMELİK

Başbakanlık (Diyanet İşleri Başkanlığı)'tan:

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 20/12/1993 tarihli ve 21794 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 21 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 21 ? Müfettiş Yardımcılığı sınavına girmek isteyenler, duyuruda yazılı süre içinde bir dilekçe ile Başkanlığa başvururlar. Dilekçeye, isteklinin yazışma adresleri yazılır ve aşağıdaki belgeler eklenir.

a) T.C. Kimlik Numarası yazılı beyanı,

b) Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı,

c) Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya kurumca onaylı örneği,

ç) İki adet vesikalık fotoğraf,

d) Sabıka kaydı olmadığına dair yazılı beyanı,

e) Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun adaylar için Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuç belgesinin aslı veya kurumca onaylı örneği veya bilgisayar çıktısı,

f) Adayın, öğrenim yaptığı okulları, daha önce yaptığı iş ve görevleri, bildiği yabancı dil ve seviyesini, varsa katıldığı sosyal faaliyetler ile ilgilinin gerekli gördüğü diğer bilgileri içeren özgeçmişi.

Sınava gireceklere Kurul Başkanlığınca fotoğraflı giriş belgesi verilir. Sınavlara bu belge gösterilerek girilir.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 22 ? Müfettiş yardımcılığı giriş sınavı ile açıktan atama izni alınmış boş kadroların unvanı, sınıfı, derecesi ve sayısı, sınava katılacaklarda aranacak genel ve özel şartlar ile hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden birini bitirenler için Başkanlıkça belirlenen KPSS taban puanı, başvurulacak yer ve son başvuru tarihi, sınav konuları, yeri ve zamanı, istenecek belgelerin neler olduğu ve ilgili diğer konular başvuru tarihinin bitiminden en az 30 gün önce Başkanlık teşkilatına bir yazı ile duyurulur ve Başkanlığın internet sayfasında yayımlanır. Ayrıca; Başkanlık dışından yapılacak alımlar hakkında duyuru, Resmî Gazete'de ve Türkiye genelinde yayınlanan tirajı en yüksek ilk beş gazetenin en az birinde ilan edilir.?

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Diyanet İşleri Başkanlığının bağlı bulunduğu Bakan yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber