Danıştay'dan Kumköy'e soruşturma izni

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2010 14:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Samsun'da Kumköy Hidroelektrik Santrali'nin 4 farklı hesaplamayla değerinin altında özel sektöre devredildiği iddiasıyla ilgili sorumlular hakkında Danıştay soruşturma kararı verdi.

Kumköy Hidroelektrik Santrali'nin IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye devredilmesi esnasında, santralin devir bedelinin hesaplanmasında 2006 fiyatlarıyla ilkin 39,2 milyon TL, ikincisinde 53,6 milyon TL santral bedeli hesaplanmasına rağmen, sonrasında yapılan üçüncü bir hesaplamayla 5,6 milyon TL bedel üzerinden devir yapıldı. Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Samsun Şubesi'nin itirazı üzerine DSİ Teftiş Kurulu Başkanlığı yeni bir hesaplama yaparak, bu sefer santralin bedelini 25 milyon TL olarak belirledi. Ancak, İçtaş Firması bu hesaplamaya itiraz ederek hukuki süreç başlattı.

3 yıldır devam eden süreçle ilgili bilgi veren ve gelişmeleri aktaran ESM Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, konunun gündeme gelmesiyle Cumhuriyet Savcılığı'nın bilgi ve belgeleri kendilerinden talep ettiğini söyledi. Erdoğan, "Cumhuriyet Savcılığı, Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan soruşturma izni talep etti. Ancak Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı, sorumlular hakkında soruşturmaya gerek olmadığı yönünde karar vererek talebi reddetmişti" dedi.

"Çevre ve Orman Bakanlığı'nın konuyla ilgili sorumlular hakkında soruşturma izni vermemesi üzerine, gerek sendikamız gerekse Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Danıştay'a müracaat etmiştir" diyen Müşfik Veysel Erdoğan, "Sendikamızın ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuyla ilgili itirazı, Danıştay tarafından incelenmiş ve yapılan inceleme sonucunda Danıştay Birinci Dairesi itirazımızı haklı bularak, bu konuda sorumluluğu bulunan DSİ Genel Müdürü, DSİ Genel Müdür Yardımcısı, Etüt Plan Dairesi Başkanı, Bölge Müdürü, Bölge Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü ve Enerji Baş Mühendisi hakkında soruşturma açılması gerektiği yönünde karar vermiştir" diye konuştu. Müşfik Veysel Erdoğan, konunun bağımsız yargı tarafından araştırılmasını sağlayabilmenin sevincini ve onurunu yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber