Nüfus müdürlüğü harekete geçti

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Mart 2010 07:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKŞAM'ın dün birinci sayfadan duyurduğu kimlik bilgilerinin internette satıldığı haberi ses getirdi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün veri tabanlarında bulunması gereken bilgilerin internet ortamında bin TL'ye satışa çıkarıldığını ortaya çıkmasının ardından hukuki sürecin başlatıldığı öğrenildi.

SİTE HåLå YAYINDA

Skandalın ardından ele geçirdikleri kimlik verilerini bin TL karşılığı satışa çıkaran site yayınına devam ederken, sitenin ziyaretçi defteri bölümünde haber sonrasında oluşan tepkiler de yer aldı. 'Atom Gözlü Muzaffer' rumuzlu bir ziyaretçi avukatı aracılığıyla gerekli yasal sürecin başlatılacağı uyarısında bulunurken; aynı ziyaretçi siteyi yayınlayan kişiye ait olduğu belirtilen ulaşım bilgileri ve telefonu da vererek deşifre ediyor.

BU BİR İLK DEĞİL

Korsan yayın yaparak vatandaşların kimlik bilgilerini içeren yazılımı satan internet sitesinin peşine düşen Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün geçmişte de bu çerçevede Mersin'de faaliyet gösteren bir hukuk bürosu hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

SIZMALAR ARAŞTIRILIYOR

Edinilen bilgilere göre, kurumun bu çerçevede öncelikli olarak protokollerle anlaşma yaptığı banka ve kamu kurumları üzerinde durduğu ve söz konusu sızmanın bu yerlerden olabileceği olasılığını değerlendirmeye aldığı bildirildi. Bilindiği gibi; kurum; elindeki bilgileri belirli bir protokol çerçevesinde bankalara ve kamu kuruluşlarına da verilebiliyor. Kurum ile yapılan ikili anlaşmaların maddeleri anlaşmanın yapıldığı kuruluşun niteliğine

göre değişiklik gösterebiliyor ve anlaşmalarda 'gizlilik ilkesi' de

teminat altına alınıyor. Şimdi bu bilgileri kimin temin ettiği ve hangi amaçla kullandığı da inceleniyor.

Raşit AYDOĞAN / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber