Ergenekon'da aramaya katılan polislere dava

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 05 Mart 2010 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan aramalara katılan 10 polis hakkında görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesi ile dava açtı.

ANKARA - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Savcısı Abbas Özden, İşçi Partisi Genel Merkezi'nde yapılan aramalara katılan 10 polis memuru hakkında usulsüz arama yaparak görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesi ile 3 yıla kadar hapis istemi ile dava açtı.

Soruşturma kapsamında, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalı'nda görevli üç profesörden aramalara ilişkin bilirkişi raporu talep edildi.

İddianamede aramaya ilişkin usulsüzlükler şöyle sıralandı:

Arama kararında belirtilmemesine rağmen bilgisayar hard disklerine el konuldu.

Aramanın gece yapılmasını gerektiren bir durum yoktu.

Aramanın yapıldığı 5 katlı binanın her katında, her odasında parti yetkililerinin avukatlarıyla birlikte hazır bulunması engellendi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek arama başlamadan gözaltına alındı. Oysa arama Perinçek'in huzurunda yapılmalıydı.

El konulan eşyalar, CD ve benzerlerine aramada hazır bulunan parti yetkililerine imzalattırılmadı.

İddianamede, Ergenekon savcılarınca İstanbul özel yetkili mahkemelerinden alınan arama kararlarının da hukuki aykırı olduğu belirtildi:

"Arama yapılan yer İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın nezdinde görev yaptığı mahkemenin yargı çevresi dışında kalmaktadır.

Somut olayda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Ankara'da bulunan parti genel merkezinde yapılacak arama için Ankara'da görev yapan Cumhuriyet Savcısı aracılığıyla Ankara Ağır Ceza Mahkemesi üyesinden talepte bulunması gerekirken, böyle yapılmayarak yasaya aykırı arama kararı verilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber