AK Parti'li Bozdağ'dan Gerçeker'e cevap

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2010 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in Yargı Reformu'na yönelik, ?Yürütme, yargıyı kuşatma altına almak istiyor? şeklindeki açıklamalarını değerlendirerek, ?AB ülkelerinde HSYK üyelerini parlamento seçerken, müdahale olmuyor da, TBMM seçince mi müdahale oluyor? dedi.

Bozdağ, Meclis'te bir grup gazeteciyle yaptığı sohbet toplantısında; Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in, Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin düzenlediği, ?Bağımsız Yargı ve Anayasal Düzenlemeler? konulu paneldeki, ?Yargı Reformu'na? yönelik açıklamaları değerlendirdi.

Gerçeker'in, ?Yürütme, yargıyı kuşatma altına almak istiyor. HSYK'nın yapısı konusunda geri adım söz konusu değil. Meclis'ten HSYK'ya üye seçimi yargıyı siyasallaştırır? şeklindeki eleştirilerini değerlendiren Bozdağ, ?Meclis'in, HSYK üyelerini seçmesi yargıyı güçlendirir? sözleriyle savundu. Bozdağ şöyle dedi:

?HSYK; bugünkü haliyle esasında, Yargıtay ve Danıştay, HSYK mahiyetinde olup, sade Yargıtay ve Danıştay hakim ve savcıları temsil eder mahiyetinde. Kürsüde olan hakim ve savcıları temsil etmemektedir. HSYK üyelerini de Yargıtay ve Danıştay doğrudan seçmemektedir. Meclis ve Cumhurbaşkanının HSYK'ya üye seçme görevini vermek, yargının bağımsızlığını güçlendirir. Bugün AB ülkelerinde parlamento seçiyor. İsveç, İspanya, Polonya, Fransa ve İtalya'da HSYK üyelerini parlamento seçiyor. Bu ülekelerde yargı siyasallaşmıyor da, Türkiye'de Meclis seçince mi siyasallaşacak.?

Bu tezi savunanların, millet iradesine güvenmediğini ortaya koyduğunu belirten Bozdağ, ?Bu da demokrat anlaşışın dışa vurumudur? diye konuştu.

CHP'LİLERİN ÇARŞAF EYLEMİ

Bozdağ, CHP Mersin Kadın Kollarının, çarşaf eylemeni de sert sözlerle eleştirdi.

Ortaya koyulan çarşaf yırtma eylemini, ?Çağdaş değil, önyargılı tahammülsüzlük? şeklinde yorumlayan Bozdağ şöyle konuştu:

?Kendi gibi düşünmeyenleri yok sayan, ortaçağ anlayışının 21. Yüzyılda sokulan eylem ve görüntülerdir. CHP'nin pek çok alanda samimiyetsiz, iyi niyetten uzak, sadece toplumun değerlerini istismara dönük, tarikat, kuran kursu? açılımları gibi çarşaf açılımı da CHP'nin zihniyetini, samimiyetsizliğini ve ikiyüzlülüğünü ortaya koyan davranışlardır. CHP çarşaf açılımında, çarşafa dolanmıştır.?

CHP'nin bu ve buna benzer eylemlere kamuoyunun yakından tanık olduğunu ve milletin değerlerini nasıl istismar edildiğine sık sık şahit olunduğunu dile getiren Bozdağ, ?Elmadağ'da Hacca gitmek isteyen vatandaşın onuruyla dalga geçen Önder Sav, Dersim'de 'analar ağlamadı' diyerek anaları aşağılayan Onur Öymen, başı örtülü diye nikay kıymayan CHP'li Belediye başkanlarına tavır koymayan, parti disiplin mekanizmasını işletmeyen ve parti yönetiminin, 'Bunlar bizi ilgilendirmez, üç beş kişinin eylemi' diye reddedilen davranışlar olarak nitelendirmek gerekir? diye konuştu.

CHP'NİN GENETİK KODU

CHP'nin, bu gibi eylem ve davranışlarını milletin ?CHP'nin kurumsal tavrı? olarak değerlendireceğini savunan Bozdağ, ?Şekille uğraşmak, kıyafetle uğraşmak ülkemizde yaşayan ve kendi gibi olmayanları, kendileriyle aynı değerleri paylaşmayanları, hor ve hakir görmek, çağdışı görmek CHP zihniyetinin genetik kodlarıdır? dedi.

Millet kendine değer vermeyen CHP'ye gerekli dersi sandıkta vereceğini belirten Bozdağ, ?Karanlık orta çağ zihniyetiyle hareket eden CHP'ye milletimiz gerekli cevabı verecektir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber