Öğretmen katilinden şok ifade: Ambulans gelmedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 06 Mart 2010 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deniz DERİN-Osman ASİLTÜRK

İstanbul Bağcılar'da öğretmen Derya Çakır'ı öğrencilerinin önünde öldüren Şarvan savcılıktaki ifadesinde "Ona erken müdahale edilseydi hayatta olurdu" diyerek herkesi şaşırttı

ANA sınıfı öğretmeni Derya Çakır'ı öldüren Müdür Yardımcısı Ekrem Şarvan dün Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Şarvan savcılık ifadesinin ardından 'Tasarlayarak canavarca hisle adam öldürmek' suçlamasıyla sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Metris Cezaevine gönderilen Şarvan, savcılık ifadesinde, 2 yıl önce tayinin çıktığı okulda Çakır ile tanıştığını, kısa süre sonra genç öğretmene ilgi duymaya başladığını, ancak sözlü olduğu için bunu belli etmediğini söyledi.

'AİLESİ İZİN VERMEDİ'

Bir yıl sonra Derya Çakır'ın parmağındaki söz yüzünü çıkardığını görünce kendisine açıldığını ve evlenmek istediğini ilettiğini anlatan Şarvan, şöyle devam etti: "Olumlu ya da olumsuz bir yanıt vermedi. Ancak hediyeleri kabul etti. Birkaç kez yemeğe çıktık. Daha sonra Alevi olduğum için ailesinin evlenmemize izin vermeyeceğini söyledi. Onu ikna etmeye çalıştım. Daha sonra Derya'nın başka bir okuldan Özgür isimli bir öğretmen ile görüştüğünü duydum. Onunla görüştüğü geceler gözüme uyku girmiyordu. Psikolojim bozulmuştu. 4-5 gün önce İzmir'e giderek ruhsatsız bir silah aldım. Amacım hem onu hem kendimi öldürmekti. Polis ve ambulans geç geldi. Derya'ya zamanında müdahale edilseydi belki hayatta olurdu."

PSİKOLOJİK TEDAVİ

Derya Çakır'ın cenazesi ise dün Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak evinin önüne getirildi. Tabuta sarılan anne Aliye ve baba Hicabi Çakır fenalık geçirdi. Anne Çakır'ın "Yavrum sana nasıl kıydılar?" diye haykırışı sokaktaki herkesi gözyaşlarına boğdu. Cenaze toprağa verilmek üzere otobüsle Giresun'un Bulancak ilçesi Erdoğanlar köyüne götürüldü. Çakır'ın emekli öğretmen olan amcası Bahri Çakır cinayete tepki göstererek, "Bir öğretmenin üzerinde silah ve bıçağın ne işi var? Kalem tutması gereken eller silah tutuyor. Çocukların gözü önünde cinayet işleyen bir adam nasıl çocuklara sevgi duyar?" dedi. Öte yandan İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İdris Aslantaş gazetecilere cinayete tanık olan anasınıfı öğrencilerinin durumu ile ilgili yaptığı açıklamada "Okuldaki ana sınıfına bugün izin verildi. Pazartesi günü okula uzman psikolog arkadaşlar giderek öğrencilerle bir bir konuşacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber