Şırnak Üniversitesi'nin adı değişiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2010 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni kurulan üniversitelerden Şırnak Üniversitesinin adının değiştirilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, bir grup öğrenci, aldıkları ortak karar uyarınca üniversitenin adının "Şehr-i Nuh" olarak değiştirilmesi için imza kampanyası başlattı.

Kampanyanın ilk gününde esnafı gezen Şırnak Üniversitesi öğrencileri, ikinci gün ise Cumhuriyet Meydanı'nda stant kurdu.

İmza kampanyasını düzenleyen öğrencilerden Vedat Aslan, kampanyaya Şırnaklıların yoğun ilgi gösterdiğini ve şimdiye kadar 2 bin 500'ün üzerinde imza toplandığını belirterek, bir hafta sürecek kampanya sonucunda toplanacak imzaları TBMM'ye göndereceklerini bildirdi.

İsim değişikliği talebi fikrinin, öğrenciler arasında yapılan anketten çıktığını dile getiren Aslan, "Kampanyamız bir hafta devam edecek. Cumartesi esnafı dolaştık ve görüşlerini aldık. Şırnak halkının desteğini bekliyoruz" dedi.

Öğrencilerden Sezai Gümüş ise, öğrencilerin tercih yaparken üniversitenin ismine dikkat ettiğini belirterek, "Şehri Nuh" isminin daha ilgi çekici olduğunu söyledi. Vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını anlatan Gümüş, hedeflerinin 5 binin üzerinde imza toplamak olduğunu kaydetti.

Kampanyaya destek veren vatandaşlardan Kasım Kadırhan ise, "Çok güzel bir kampanya ve destekliyoruz. Şırnak'ın esas ismi Şehri Nuh'tur. Üniversitemizin de bu ismi alması herkesi sevindirecektir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber