25 polis, tutuksuz yargılanacak

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Mart 2010 12:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

TEKİRDAĞ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi'nde, limandan yük taşıyan kamyonları rüşvete bağladıkları iddiası ile gözaltına alınan 1'i şube müdürü 25 polis, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Operasyon için düğmeye Marmara Ereğlisi İlçesi'nden İstanbul'a kamyonlarla yük taşıyan kimliği açıklanmayan bir firma sahibinin şikayeti üzerine basıldı. Şirket sahibi şikayetinde bölge trafik polislerinin kamyonların tonaj fazlası yük taşımasına izin verdiği bunun karşılığında da rüşvet aldığını anlattı. Bir yıldır polislere rüşvet verdiğini belirten şirket sahibi, polislerin rüşvet miktarını 2 katına çıkarması üzerine şikayetçi olduğunu kaydetti.

Polislere verdiği rüşvet miktarını ajandasına kaydeden nakliye şirketi sahibinin, ajandasına hangi polise ne zaman ve ne kadar rüşvet verdiğini ayrı ayrı not aldığı ortaya çıktı. Rüşveti verdiği ekiplerin plakalarını da not eden şirket sahibi, bazen rüşveti almaya polisler yerine başkalarının geldiğini de belirtti.

Şikayet üzerine harekete geçen Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, operasyondan 3 gün önce Bölge Trafik Müdürü Feridun Gazi ve 7 polisi açığa aldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon için düğmeye bastı. ?Taşıyıcı' adı verilen operasyonda dün öğle saatlerinde Hürriyet Mahallesi'nde bulunan bölge trafik müdürlüğü binasına gelen polisler, meslektaşlarını silahlarını ve kimliklerine alarak gözaltına aldı. Marmara Ereğlisi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 3'üncü sınıf emniyet Müdürü Feridun Gazi ve 24 polisin ifadeleri alındı.

Sorguları tamamlanan 25 polis, dün akşam saatlerinde Adliye'ye sevk edildi. 25 polis, savcılıkta saat 00.30'da biten sorgularından sonra tutuklama istemiyle mahkele sevk edildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden meslektaşları tarafından kelepçesiz olarak nöbetçi mahkemeye çıkarılan 25 şüpheli, sorgularının ardından, bugün sabah saatlerinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüpheliler, sorgularında kendilerine yöneltilen rüşvet suçlamalarını kabul etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber