Kılıçdaroğlu, af açıklamasından geri adım attı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Mart 2010 02:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEPREM bölgesinde yaptığı ziyaret sonrası Elazığ'a geçen CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, ?Bugünkü koşullarda bizim bir genel affın olabileceği gibi bir düşüncemiz söz konusu değil? dedi.

Kılıçdaroğlu, Batman'da söylediği, ?Toplumsal barışı sağlayacaksa affa evet deriz? sözüne tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştirdi.

Deprem bölgesinde yaptığı gezi ve incelemenin ardından CHP Elazığ İl binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Batman'da yaptığı açıklamada, ?Toplumsal barışın bir parçası olacaksa affa evet deriz? sözlerine ilk tepkinin Başbakan Yardımcı Bülent Arınç'tan geldiğine dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, Arınç'ı ciddiye almadığını belirterek, şunları söyledi:

ARINÇ'I CİDDİYE ALMIYORUM

?İlk tepki bildiğim kadarıyla sayın Bülent Arınç'tan gelmişti. Sayın Arınç'ı samimi söylemek gerekirse çok ciddiye almadığım için hiçbir yanıt vermedim. Ama sayın Bahçeli'yi ben saygın bir politikacı olarak kabul ederim. Onun ötesinde sayın Bahçeli benim sınıf arkadaşım. Sayın Bahçeli'nin sayın Arınç'la aynı çizgiye düşmesini doğrusunu isterseniz üzüntüyle karşıladım. Çünkü terörle mücadelede af bir yöntem değildir. Af terörün bittiği, silahların koşulsuz teslim edildiği artık terörün olmayacağı, sevginin kardeşliğin barışın egemen olduğu bir süreçte kavganın sürdürmenin hiçbir anlamının olmadığı bir süreçte, bir toplamsal uzlaşmanın gereği olarak ortaya çıktığı zaman af söz konusu olur. Biz bunu söyledik.?


Baykal: Genel afla ilgili sözler yanlış

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin grup toplantısının çıkışında gazetecilerin Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği 'genel af'la ilgili sorularını cevaplandırmıştı. Kılıçdaroğlu'nun ''Toplumsal barışın bir parçası olacaksa genel affa 'evet' deriz'' sözlerini eleştiren Baykal, ''Sözleri yanlış. Gündeme getirmek doğru değil. Af ancak terör bitince olabilir'' demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber