Görevde yükselme uygulamasına neler değişti (2)

Görevde yükselme yönetmeliği uygulamalarına esas "Değerlendirme Formu" bugüne kadar Başbakanlık Genelgeleriyle (2002/25, 2003/2, 2006/19) düzenlenmişti. 12 Mart 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle, Başbakanlık Genelgelerinde yer alan bu "Değerlendirme Formu", yönetmeliğe eklenmiştir. Ekleme yapılırken bir kaç küçük değişiklik yapılmıştır. Bu konuya ilişkin değereldirmeler için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Mart 2010 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

* Muvazzaf askerlik süresinin fiili hizmet süresine dahil olduğu yönünde düzenleme yapılmıştır.

* Sicile verilen not kaldırılmıştır.

* Takdirname ve ödülü verilen puanlar yarı yarıya indirilmiş ancak, takdirname ve ödül için atamaya yetkili amir şartı kaldırılmıştır.

* Hizmetiçi eğitime verilen puanlar kaldırılmıştır.

* KPDS'de A alana daha önce 8 puan veriliyordu, 6'ye düşürülmüştür. Ayrıca (E) alanlara da 1 puan verilmesi öngörülmüştür.

* Disiplin cezalarından dolayı puan kesilmesi uygulamasına devam edilecektir. Uyarma ve kınama ayrılmış, uyarma için 1 puan düşürülmesi hükme bağlanmıştır.

* Daha önce başarısız olduğu her sınav için -2 puan düşülmekteydi. Bu uygulama kaldırılmıştır. Mazeretsiz olarak katılmadığı ilk eğitim veya sınav için 2- puan; Mazeretsiz olarak katılmadığı sonraki her eğitim veya sınav için -3 puan düşülecektir.

12 MART 2010 TARİHLİ DÜZENLEME EKİNDE YER ALAN DEĞERLENDİRME FORMU

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ Yeni paunlar Eski puanlar
1. Başvuru tarihi itibarıyla öğrenim durumu
a) Önlisans
b) Üç Yıllık Yüksek Okul
c) Lisans
ç) Yüksek Lisans
d) Doktora
4
6
8
10
12
2. Müracaat bitim tarihi itibarıyla 8/6/1984 tarihli ve 217 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesi kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarında geçen fiili hizmet süresinin; (İşçi statüsü ve geçici personel statüsünde geçirilen hizmetler hariç; muvazzaf askerlikte geçirilen süreler dâhil.)
a) On yıla kadar (on yıl dâhil) her bir yılı için
b) On yıldan sonraki her bir yılı için



1
0,15



3. 18/4/1999 tarihinden sonra ilgili mevzuat hükümlerine göre verilmiş olan; (Aynı yılda verilmiş birden fazla belge varsa, sadece birer tanesi değerlendirmeye alınacaktır.)
a) Her takdirname için
b) Her ödül için


1
2


2
4
4. Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS); (Kamu Personelinin Yabancı Dil Bilgisi Seviyesinin Tespitine Dair Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik çerçevesinde, değerlendirme sadece bir dil için yapılacak ve görevde yükselme eğitimine son başvuru tarihinden önceki beş yıl içerisinde alınan KPDS sonuç belgesi dikkate alınacaktır.)
a) (E) alanlara
b) (D) alanlara
c) (C) alanlara
ç) (B) alanlara
d) (A) alanlara



1
2
3
4
6




2
4
6
8
5. Alınan disiplin cezalarından;
a) Her uyarma için
b) Her kınama için
c ) Her aylıktan kesme için
ç) Her kademe ilerlemesinin durdurulması için

-1
-2
-4
-6


-2
-4
-6
6. Görevde yükselme eğitimine mazeretsiz katılmadığı için sınava girme hakkını kaybeden ya da görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavına mazeretsiz katılmayanlara;
a) Mazeretsiz olarak katılmadığı ilk eğitim veya sınav için
b) Mazeretsiz olarak katılmadığı sonraki her eğitim veya sınav için
-2
-3
Eksi puanlar düşüldükten sonra toplam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber