Kılıçdaroğlu Varto'ya gitti, Başbakan'a seslendi: Geldik işte, ne var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2010 01:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'ye "Siz Doğu'ya niye gitmiyorsunuz" dediğini belirterek, "Sanıyor ki Doğu onun tapulu malı. Geldik işte, ne var" dedi.

Muş'un Varto ilçesine gelen Kemal Kılıçdaroğlu, ilçe girişinde bir gurup vatandaş tarafından davul zurnayla karşılandı. Vatandaşları selamladıktan sonra ilçe esnafını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, ardından Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Varto Şubesi tarafından düzenlenen halk toplantısına katıldı.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendilerini Doğu'ya gitmedikleri yönünde eleştirdiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Tayyip Bey diyordu ki 'Efendim siz doğuya niye gitmiyorsunuz.' Sanıyor ki Doğu onun tapulu malı. Geldik işte, ne var? Yurttaşlarla konuşuyoruz. Belki bizim söylediklerimizi vatandaş eleştirebilir ve onun da eleştirisi başımızın üstüne. Eksiğimizi söyleyebilir. Bunu da öğreneceğiz vatandaştan. Eksiğimiz varsa eksiğimizi tamamlayacağız, yanlışımız varsa yanlışımızı da düzelteceğiz.

Ama biz Tayyip Bey'in yaptığı gibi yapmıyoruz. Tayyip Bey, TBMM'ye 15-20 korumayla geliyor. Vatandaştan niye korkuyorsun. Biz samimi söylüyorum alçak gönüllüyüz, halkı severiz, halkla beraberiz. Yaşamımız böyledir zaten. Şatafatı, lüksü sevmeyiz. Oturduğumuz evler mütevazı evler. Vatandaş açsa ben o akşam uyumamalıyım. Onun açlığı giderilmeden ben siyaseten koltuğumda rahat etmemeliyim. Çünkü onun açlığını gidermek siyasetçinin görevidir."

TOPLANTIDA GERGİNLİK

Bu arada, toplantının soru cevap bölümünde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Varto Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Bingöl Boztaş, Onur Öymen'in Dersim olaylarına ilişkin görüşleri hakkında kimsenin soru sormamasına tepki gösterdi.

"Dersim Katliamı'nı kabul eden bir partinin zihniyeti olamaz" diyen Boztaş'a bazı gençlerin de destek vermesi üzerine tartışma çıktı. Tartışma büyüyünce kısa süreli arbede yaşandı. Bunun üzerine, Boztaş ile bazı vatandaşlar, görevliler tarafından salondan dışarı çıkarıldı.

Kılıçdaroğlu, yaşanan gerginliğin ardından, herkesin soru sorma hakkının olduğunu belirterek, "Ama şunu da unutmayın, her toplantıda, toplantıyı provoke etmek isteyen insanlar olabilir. Onu da biz biliyoruz ve yaşadık" dedi.

Dersim İsyanı'nın terör bağlamında değerlendirilmesinin yanlış olacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Dersim'de yaşanan olayların güzel olmadığını siz de biliyorsunuz, ben de biliyorum. Niye birbirimizi kandıralım? Kandırmıyoruz ki. Kim kimi kandırabilir. Yanlışa 'bu doğrudur' demek bizatihi yanlışın en büyük yanlışı olur. Söyledik, 'yanlıştır' dedik. Ama insanları bir düşünceden ötürü linç etmek ne benim hakkım ne de başkasının hakkıdır" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber