Havalar nasıl olacak? / HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Mart 2010 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin büyük bölümünde görülecek yağışların Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzurum, Kars, Ardahan, Erzincan, Tunceli, Bingöl), Hakkari, Bitlis, Muş,Şırnak ile sabah saaatlerinde Ordu, Samsun, Tokat, Amasya, Kayseri ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Akdeniz ve Güney Ege'de 5 ila 7 derece azalacak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 3 ila 5 derece artacak.

RÜZGAR :Kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı (Karayel), güney ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzurum, Kars, Ardahan, Erzincan, Tunceli, Bingöl), Hakkari, Bitlis, Muş,Şırnak ile sabah saaatlerinde Ordu, Samsun, Tokat, Amasya, Kayseri ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su Baskını, Taşkın ve Heyelan) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (doğalgaz ve soba kaynaklı zehirlenmeler vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde toz taşınımı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, çamur şeklinde yağış vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ VE ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve doğusu çok bulutlu, sabah saatlerinde Bilecik çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Denizli, Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri yağmur ve karla karışık yağmurlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile akşam saatlerine kadar bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar doğusunda güney ve güneybatı yönlerden (Lodos) kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların, Kayseri, Niğde ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölgenin kuzeydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bu akşam saatlerine kadar iç kesimleri ile Sinop çevreleri, yarın (Salı) sabah saatlerinde kıyıları aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde iç kesimleri karla karışık yağmurlu geçecek. Yağışların; Doğu Karadeniz ile sabah saatlerinde bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmurlu geçecek. Yağışların, yarın (Pazartesi) kuzeyi ile (Erzurum, Kars, Ardahan, Erzincan, Tunceli, Bingöl) Bitlis, Muş,Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek. Bölgenin doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Bölgenin güney kesimlerinde toz taşınımı beklenmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi (Diyarbakır, Batman, Adıyaman ve Siirt)aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek. Bölge genelinde toz taşınımı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

22 Şub, Pazartesi

23 Şub, Salı

24 Şub, Çarşamba

25 Şub, Perşembe

26 Şub, Cuma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber