Başbakan Genelgesi bu kadar mı önemsiz?

30 Ocak 2010 tarihli Resmi Gazetede önemli bir Başbakanlık Genelgesi yayımlandı. Genelge demek Başbakanın emri demektir. Genelgede, bir kaç hususta kurumların iç düzenleme yapmasını öngörüyordu. Bu hususlardan bir tanesi de il dışına çıkışlarla ilgilidir. Ancak memurlar.net'te uyguladığımız ankete göre aradan geçen 45 günlük süreye karşın, Başbakanlık dahil hiçbir kamu kurumunda iç yönerge çıkarmamıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mart 2010 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2010/2 SAYILI BAŞBAKANLIK GENELGESİNİN İLGİLİ EMRİ

9 - İletişim teknolojisindeki gelişmeler ve ulaşım kolaylıkları göz önüne alınarak hizmetine ihtiyaç duyularak kendisine bildirilenler dışında kalan memurların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Ek 20 nci maddesi uygulaması açısından, hafta sonu ve resmi tatil günlerinde ikamet etmekte oldukları il hudutlarını terk edebilmeleri konusunda gerekli uygulama kolaylıkları sağlanacaktır.

BU EMİR NE ANLAMA GELİYOR?

Emrin yüklem cümlesinde kurumların gerekli uygulama kolaylığı sağlaması istenmiştir. Bu uygulama kolaylığının hangi konuda olduğu ise maddede çok açık yer almıştır. Buna göre kamu kurumlarının, hafta sonunda veya resmi tatil günlerinde hizmetine ihtiyaç duyduğu personel dışında kalanların, ikamet etmekte oldukları il hudutlarını terk edebilmeleri hususunda bir düzenleme yapmaları gerekmektedir.

Ancak uyguladığımız ankete göre bu genelgeyi hayata geçiren hiçbir kamu kurumu bulunmamaktadır. Bu hususu Başbakanlık bürokratlarının dikkatine sunuyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber