Durak: Konuyu inceledikten sonra açıklama yapacağım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2010 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin istifasını istemesi ile ilgili olarak, "Konuyu bilmiyorum, inceledikten sonra açıklama yapacağım" dedi.

Durak telefonla görüştüğü gazetecinin, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin bugün grupta yaptığı konuşmasında istifasını istediği yönündeki sorusuna, Adana'dan İstanbul'a geldiğini ve uçaktan yeni indiğini belirterek, bu konuda bir araştırma yapması gerektiğini söyledi.

Durak, "Sayın Bahçeli'nin ne söylediğini henüz bilmiyorum. Konuyu inceledikten sonra açıklama yapacağım" diye konuştu.


GAZETECİLERİN SORULARINI CEVAPLADI

- Son günlerin gazete manşetlerinden düşmeyen ismi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den bugün gelen istifa çağrılarına yanıt verdi.

İstanbul'a gelişinde Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Durak, katılacağı TV programı için yanında getirdiği belgeleri ve gazete kupürlerini de gösterdi. Gazetecilerin soru sormasıyla başlayan yayın bir basın toplantısına dönüştü.

Aytaç durak şunları söyledi:

"Hayatımın belki de en mutlu anımı yaşıyorum şu anda, 1963'te İTÜ'den mezun olduktan sonra Adana DSİ'de başmühendis olarak işe başladım. Kardeşlerimle 1970'le 1984 arasında 2 binden fazla konut yaptık ve Adana'nın belli başlı müteahhitleri arasına girdik.

5 kez seçim kazandım, Adanalı ahmak değil, her şeyim bu kentte. Mustafa Tuncel'le ilgili yarın savcılığa dilekçe verip suç duyurusunda bulunacağım. Ayrıca, Adana Başsavcılığı'na kendimi ihbar edeceğim. Beni hapse attırmak isteyenlere buradan sesleniyorum.

Sayın Bahçeli ne diyorsa doğrudur. Tabiatıyla bu kadar iftira atılırsa, sayın Genel Başkan bunları söyler. Sayın Bahçeli'yle yüzyüze görüşmeden bir karar vermem.

İstifa o kadar önemli değil, rüşvetin üzerine bu kadar giden birisiyim, geçmişimde hiçbir şaibe yok. Adana'nın en lüks konutlarından birinde 42 yıldır oturuyorum, vergi sıralamalarına girdim.

İcralık olay da şu: O zamanlar İnşaat Mühendisleri Odası'yla ihtilafım vardı, aidatları ödemedim ve dedim ?İcra yoluyla alın'. Olay bundan ibarettir. Şirketimizden birkaç kişinin de SSK primi ödenmemiş, böyle gözden kaçan şeyler olabilir, birçok büyük şirkette de vardır.

Aylardır konuşulan bir rüşvet iddiası vardı, ne zaman elime kaset geçti, o zaman ikna oldum, çünkü kasette rüşvet dağıtımıyla ilgili bilgiler vardı. Bu kaseti aynı gün hem savcılığa verdim hem de belediye meclis toplantısında sürpriz yaptım. Sesli dinlettim ki yüz ifadelerini göreyim ve tepki gösterenleri tespit edeyim.

Benim gayri menkul zengini olduğum iddiaları yalandır. Bahsi geçen arsanın metrekaresi 30 bin liradır, muhasebeci 18 lira göstermiştir, vergi kaçırdığım iddia ediliyor, bunun cezasını da öderiz.

Her yıl servetimle ilgili beyan veririm, hesap tutmuyorum, şirketim var, sürekli tarım gelirim var, milyar dolarlar lafının 200'de 1'i bile değildir. 40 milyon dolar civarındadır.

Ben seçildiğimden bu yana belediyede müfettiş eksik olmuyor. Sayın Başbakan'ın bir sözü var, ?Orada şaibeli bir isim oturuyor' diye. Kendisi çok iyi bilir, belediyelerde şaibe nasıl olur. Beni de onlardan zannediyor olmalı ki, muhakkak bir şey vardır diye düşünüyor olsa gerek. Sürekli müfettiş geliyor, bu sefer bu müfettişleri denetlemek için başka müfettişler gönderiliyor.

Valilik makamına her yıl mal beyanını veririz. Burada gayri menkullerim ve param hepsi yazılı, iki sayfa tutuyor. (Aytaç Durak, bu sırada gazetecilere verdiği beyanı çantadan çıkararak gösterdi.) Özellikle belediye başkanıyken malları edindiğim iddialarını ortaya atanlar ahlaksızlar, yalancılar. 300'den fazla soruşturma geçirdim. Benimle uğraşanlar hep mahkum oldu, daha da sırada olanlar var. Ben belediye başkanı olmasaydım servetim çok daha fazla olacaktı.

İnsan şerefiyle yaşar, Sayın Bahçeli doğru söylüyor, varsa bir pislik ortaya çıksın.

1982'de gazetelere verdiğim ilanlarda şirketimizin kuzeye konutlar yaptığını duyuruyorum. Belediye başkanı olunca da Adana'yı kuzeye taşıdım, Yeni Adana böyle doğdu. Çünkü eski Adana verimli tarım toprakları üzerindeydi.?

Aytaç Durak, gazetecilere bir gazete kupürü göstererek belediye başkanı olmadan da zengin olduğunu vurguladı.

AA - NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber