Sigorta sektöründe istihdamı artırmak için eylem planı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2010 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarda işsizlik sorununu çözmede finans sektörü, en etkin sektörlerden biri olarak öne çıkıyor. Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı (TSEV), bu çerçevede sigorta sektöründe istihdamın sayısının ve niteliğinin artırılması amacıyla bir eylem planı başlattı.

Eylem planı ile ilgili bilgi veren TSEV Vakfı Müdürü Prof.Dr. Suna Özyüksel, "Gelişmiş ülkelerdeki finans sektörlerinin büyüklükleri incelendiğinde Türkiye'deki bankacılık ve özellikle de sigortacılık sektörünün bu ülkelerin büyüklüklerine henüz ulaşamamış olması, sektörün büyüme potansiyelini çok açık ortaya koyuyor." dedi.

İngiltere ve Türkiye'deki finans sektörlerinin durumu konusunda bir karşılaştırma yapan Özyüksel şunları söyledi:

"Bank Of England'ın verilerine göre Avrupa'nın en gelişmiş finans sektörüne sahip ülkelerinden biri olan İngiltere'de finans sektörünün aktif büyüklüğü 7,7 trilyon Euro (6,97 trilyon GBP) iken, Türk finans sektörünün büyüklüğü 483,6 milyar Euro (1,06 trilyon TL) ile bu ülkenin yüzde 6'sına karşılık geliyor. İngiltere'de finans sektörü 1,2 milyon kişiye istihdam sağlarken, Türkiye'de finans sektöründe 248 bin kişi çalışıyor. İki sektördeki istihdam oranları arasında 1 milyon kişilik bir fark söz konusu. Rakamlar, Türk finans sektörünün istihdam potansiyelini ve işsizliğe nasıl çare olabileceğini çok açık biçimde gösteriyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber